Матура без хаљина и одела у новобеоградској ОШ „Радоје Домановић”

10 јуна, 2017

Уместо у ресторану, матуранти ОШ „Радоје Домановић“, синоћ су матуру прославили рок концертом, у дворишту школе. За њих су свирали и певали

Фото: РТС


Будуће средњошколце следеће седмице очекује полагање матурског испита. У току су и матурске прославе, углавном у ресторанима. И док су многи родитељи у потрази за одговарајућом тоалетом, да њихови матуранти заблистају те вечери, у новобеоградској ОШ „Радоје Домановић“, одлучили су да матурско вече прославе на другачији начин.
Уместо у ресторану, матуранти ОШ „Радоје Домановић“, синоћ су матуру прославили рок концертом, у дворишту школе. За њих су свирали и певали њихови наставници и директор, заједно са некадашњим ученицима те школе.
Матуранти се слажу да је ово прави начин како треба прославити матуру и да су поносни на своју школу.
Овој оригиналној прослави мале матуре, прикључиле су се и познате личности.
„Ово је заиста уникатна ствар да професори са клинцима свирају и деле рокенрол са свима. То је заиста велика ствар за Београд и Нови Београд“, каже глумац Гордан Kичић, који је заједно са колегиницом Јеленом Гавриловић дошао да подржи основце.
Мени је ово генијално. Дошла сам овде на браник рокенрола, јер сам фасцинирана како деца данас слушају неку музику за коју ми мислимо да је просто заборављена. Мислим да постоји и друга врста музике од оне коју медији агресивно сервирају младим генерацијама“, истакла је Јелена Гавриловић.
Свирао се само рокенрол. Заједно са матурантима, уживали су и њихови родитељи, баке и деке, комшије. Можда би оваква прослава матурске вечери, могла да буде инспирација и другим школама. Иначе, рад ОШ „Радоје Домановић“, Министарство просвете оценило је највишим оценама.
 
Извор: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Матура без хаљина и одела у новобеоградској ОШ „Радоје Домановић”"

  1. Gordana Petrović каже:

    Bravo za OŠ”Radoje Domanović”,učenike ,nastavno osoblje ,dirtektora škole i roditelje!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама