Matura se ne odlaže zbog korone u školama, ali biće dva roka za polaganje

10 juna, 2020

Koronavirus je u dva prethodna dana ušao u čak dve beogradske osnovne škole. Ministar prosvete Mladen Šarčević, međutim, u razgovoru za Kurir poručuje da zbog toga neće biti odložena mala matura jer su u pitanju sporadični slučajevi.

Učenici i zaposleni juče su prestali da dolaze u novobeogradsku OŠ “Ratko Mitrović” jer je jedan od nastavnika pozitivan na koronavirus. Direktorka škole Svetlana Milutinović obavestila je savet roditelja o tome i za Kurir potvrdila da je jedan nastavnik, koji je virus dobio van škole, na lečenju.

Korona se prekjuče pojavila i u OŠ “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu u Beogradu. Inficirani su učenik i njegova majka, koji se nalaze u izolaciji.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, kaže za Kurir da se mala matura neće odlagati zbog sporadičnih slučajeva koronavirusa, kao i da su preduzete sve epidemiološke mere kako se virus ne bi širio među učenicima i studentima, kao što je to bila situacija pre tri dana, kada je 20 studenata bilo pozitivno na kovid i izolovani su.

– Mala matura ide po planu. U pitanju su džepovi epidemije. Za to imamo rešenja. Imamo dva roka za polaganje mature. Jedan je sad predviđeni, a drugi za decu koja su u izolaciji. Besmisleno je da zbog nekoliko pojedinaca zaustavimo 66.000 dece. Niko neće biti oštećen – naveo je Šarčević.

Izvor: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Matura se ne odlaže zbog korone u školama, ali biće dva roka za polaganje

  1. Baka kaže:

    Mora da se desi virus kada u jednoj kragujevackoj osnovnoj skoli na pripremnoj nastavi se sastave dva odeljenja a kad polazu bice ih devet sram vas bilo Sarcevicu sta radite.baka osmaka

  2. br kaže:

    “Besmisleno je da zbog nekoliko pojedinaca zaustavimo 66.000 dece. Niko neće biti oštećen – naveo je Šarčević.”

    A kad je cela Srbija bila bukvalno zatvorena,nismo smeli da izlazimo napolje zbog isto toliko slučsjeva?
    Ne vidim razliku tad i sad,a ponašanje vlasti dijametralno

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama