Матура се не одлаже због короне у школама, али биће два рока за полагање

10 јуна, 2020

Коронавирус је у два претходна дана ушао у чак две београдске основне школе. Министар просвете Младен Шарчевић, међутим, у разговору за Курир поручује да због тога неће бити одложена мала матура јер су у питању спорадични случајеви.

Ученици и запослени јуче су престали да долазе у новобеоградску ОШ “Ратко Митровић” јер је један од наставника позитиван на коронавирус. Директорка школе Светлана Милутиновић обавестила је савет родитеља о томе и за Курир потврдила да је један наставник, који је вирус добио ван школе, на лечењу.

Корона се прекјуче појавила и у ОШ “Владимир Роловић” на Петловом брду у Београду. Инфицирани су ученик и његова мајка, који се налазе у изолацији.

Младен Шарчевић, министар просвете, каже за Курир да се мала матура неће одлагати због спорадичних случајева коронавируса, као и да су предузете све епидемиолошке мере како се вирус не би ширио међу ученицима и студентима, као што је то била ситуација пре три дана, када је 20 студената било позитивно на ковид и изоловани су.

– Мала матура иде по плану. У питању су џепови епидемије. За то имамо решења. Имамо два рока за полагање матуре. Један је сад предвиђени, а други за децу која су у изолацији. Бесмислено је да због неколико појединаца зауставимо 66.000 деце. Нико неће бити оштећен – навео је Шарчевић.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Матура се не одлаже због короне у школама, али биће два рока за полагање

  1. Baka каже:

    Mora da se desi virus kada u jednoj kragujevackoj osnovnoj skoli na pripremnoj nastavi se sastave dva odeljenja a kad polazu bice ih devet sram vas bilo Sarcevicu sta radite.baka osmaka

  2. br каже:

    “Besmisleno je da zbog nekoliko pojedinaca zaustavimo 66.000 dece. Niko neće biti oštećen – naveo je Šarčević.”

    A kad je cela Srbija bila bukvalno zatvorena,nismo smeli da izlazimo napolje zbog isto toliko slučsjeva?
    Ne vidim razliku tad i sad,a ponašanje vlasti dijametralno

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама