Матуранти из Пирота сваке године дају пример свој деци у Србији

12 јуна, 2017

Представници матураната Пиротске гимназије уплатили су 86.500 динара суграђанину Душану Картаљевићу, тешко оболелом малишану.
Хуманост пиротских гиманзијалаца постаје традиционална и пример свима у Србији.
Осим новчане помоћи, купљен му је и џојстик за игрице и слушалице, које није имао, а изразио је велику жељу да их има.
Такође, на наговор матураната познати јутјубер Муђа, који је иначе Душанов идол, дошао је у Пирот, посетио Душана и поклонио му тастатуру.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је писмо подршке матурантима Гимназије у Пироту, Економске школе и Техничке школе из Пирота, њиховим родитељима и наставницима, а поводом одлуке да новац намењен за свечану матурску одећу определе за лечење болесне деце, саопштило је ово Министарство.
“Том одлуком показали сте да сте одрасли и да сте спремни и за најтеже испите зрелости који вас очекују током личног и професионалног напредовања.Поносни смо на вас, вашу човекољубивост и предузимљивост. Вашим родитељима и наставницима честитамо на томе што су, водећи вас љубављу и знањем кроз детињство и младост, уградили у вас највише људске вредности. Управо ваш пример послужиће као препорука ученичким парламентима свих наших школа. Желимо вам успешан наставак образовања, остварење личних и професионалних жеља и сваку личну и породичну срећу”, наводи се у писму.
Матуранти поменутих средњих школа одлучили су да ове године уместо куповине скупих матурских тоалета, новац уплате за лечење најугроженијих суграђана који болују од тешких болести, а немају могућности да се лече због изузетно скупих терапија и захвата.
Извор: www.juznasrbija.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Матуранти из Пирота сваке године дају пример свој деци у Србији"

  1. Gogo каже:

    Bravo mladosti, na vama i pociva ovo drustvo!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама