Mediji: Učenici iz Trstenika redovno dolaze u školu, Ministarstvo prosvete vrši inspekcijski nadzor

25 novembra, 2022

Dnevni list Kurir, pozivajući se na izvor iz Tehničke škole u Trsteniku, navodi da je u toku inspekcijski nadzor Ministarstva prosvete u školi, odnosno da se proverava da li je ispoštovana procedura.

Foto: Canva

– Nažalost, jedan učenik, koji je snimak ponižavanja profesorke plasirao na društvene mreže, već se ispisao iz škole i on će proći skoro nekažnjeno, samo će mu na ispisnici pisati da je u bivšoj školi pokrenut vaspitno-disciplinski postupak – navodi izvor Kurira iz škole u Trsteniku.

Isti izvor navodi da će dvojica izbačenih učenika zapravo imati pravo da se u novoj školskoj godini upišu u istu školu i normalno nastave školovanje.

– Ako budu isključeni iz škole, to znači da oni do kraja ove školske godine nemaju pravo da upišu nijednu školu, a naredne školske godine imaju pravo čak da upišu i našu školu – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, direktor škole ima pravo da ne uvaži mišljenje i predlog nastavničkog veća, a odluku još nije saopštio. U međuvremenu, dvojica đaka dolaze u školu i pohađaju nastavu.

Što se tiče učenika koji su prisustvovali času i smejali se, biće kažnjeni trojkom iz vladanja, tvrdi isti izvor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Mediji: Učenici iz Trstenika redovno dolaze u školu, Ministarstvo prosvete vrši inspekcijski nadzor

  1. Radoje Ceranic kaže:

    Sram vas bilo sa vašom trojkom iz vladanja i vašim tzv. Vaspitno-disciplinskim postupcima. Neka se stide svi koji su donelu takvu odluku. Gajite delikvente.

  2. Jelena kaže:

    Potpuno se slažem sa prethodnim komentarom. Ovo ne može biti prekršajni, nego krivični postupak. Ako zakažu roditelji u vaspitanju deteta, treba da priskoče institucije. Da li direktor škole razmišlja uopšte kako se osećala njegova koleginica, kako će se žena osećati kada svaki sledeći put udje u učionicu? U ovoj školi nema ljudskosti, samo se drže loših procedura.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama