Михајловић: “Девојчице, поносна сам што одрастате у држави која се бори да прошири ваша права”

11 октобра, 2022

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је девојчицама, поводом Међународног дана девојчица, да “сачувају увек своју интелектуалну независност и властито промишљање”.

„У овом изазовном времену, у којем се девојчицама и женама широм света одузимају основна људска права, поносна сам што одрастате у држави која се бори да прошири ваша права, а не да их ускрати“, поручила је Михајловић у писаној изјави.

“Ви, девојчице, будуће предузетнице, докторке, политичарке, спортисткиње, лидерке, доносиоци одлука – ви сте наша будућност. Једна девојчица може да промени свет и не дозволите да вам ико каже да та девојчица нисте баш ви!”, додала је Михајловићева.

Она је истакла да промене долазе са идејама и маштом и позвала девојчице да сањају, маштају, образују се, говоре наглас, боре да се њихов глас чује и никад не утиша.

“Сачувајте увек своју интелектуалну независност и властито промишљање!”, поручила је Михајловићева девојчицама.

Према њеним речима, много тога је до сада урађено у Србији и резултати су већ видљиви „у смањеној разлици у платама, у новим законима, у томе што се више жена укључује у образовање и науку, и у томе што има више жена него икада на водећим позицијама“.

„Међутим, наш посао не престаје овде, ми настављамо да се боримо док свака жена и девојчица не осети пуну равноправност и једнакост прилика“, закључила је Михајловић.

Извор: Бета/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама