Mihajlović: “Devojčice, ponosna sam što odrastate u državi koja se bori da proširi vaša prava”

11 oktobra, 2022

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je devojčicama, povodom Međunarodnog dana devojčica, da “sačuvaju uvek svoju intelektualnu nezavisnost i vlastito promišljanje”.

„U ovom izazovnom vremenu, u kojem se devojčicama i ženama širom sveta oduzimaju osnovna ljudska prava, ponosna sam što odrastate u državi koja se bori da proširi vaša prava, a ne da ih uskrati“, poručila je Mihajlović u pisanoj izjavi.

“Vi, devojčice, buduće preduzetnice, doktorke, političarke, sportistkinje, liderke, donosioci odluka – vi ste naša budućnost. Jedna devojčica može da promeni svet i ne dozvolite da vam iko kaže da ta devojčica niste baš vi!”, dodala je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da promene dolaze sa idejama i maštom i pozvala devojčice da sanjaju, maštaju, obrazuju se, govore naglas, bore da se njihov glas čuje i nikad ne utiša.

“Sačuvajte uvek svoju intelektualnu nezavisnost i vlastito promišljanje!”, poručila je Mihajlovićeva devojčicama.

Prema njenim rečima, mnogo toga je do sada urađeno u Srbiji i rezultati su već vidljivi „u smanjenoj razlici u platama, u novim zakonima, u tome što se više žena uključuje u obrazovanje i nauku, i u tome što ima više žena nego ikada na vodećim pozicijama“.

„Međutim, naš posao ne prestaje ovde, mi nastavljamo da se borimo dok svaka žena i devojčica ne oseti punu ravnopravnost i jednakost prilika“, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Beta/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama