Mihajlović: “Imate direktore škola, učiteljice… sedite, dogovorite se. Za mene je neverovatno da niko ne koristi mozak”

22 septembra, 2022

“Ne radimo mere štednje zbog toga da bismo izbegli restrikcije, već da bismo dali manje novca za uvoz električne energije”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Foto: Canva

Kako je objasnila, njeno Ministarstvo poslalo je svim Ministarstvima na mišljenje preporuke o štednji.

„Svako je iz svog domena i oblasti mogao da vidi i da kaže: ‘Nemojte ovo, pomerite ovo’. Nigde nije došla nijedna zamerka. Rečeno je i da sama ministarstva i same ustanove naprave svoje planove. Izuzeti su vrtići, škole, bolnice i sve ono što je od vitalnog značaja“, rekla je ona i dodala da je svim institucijama savetovano da štede energiju u vidu gašenja svetla, jer iako to izgleda bezazleno i da to nije bitno – nije tako, jer je „sve bitno“.

Ministarka kaže da nadležni u svakoj školi ili vrtiću treba da sednu i razgovaraju o tome kako da se racionalno štedi.

„Treba da se bavim šta će da kažu učiteljice u nekoj školi? Pa nemojte. Čitala sam sve i svašta. Čitala sam ovih dana i ne mogu da verujem. Ozbiljno je pitanje, imate bre ljudi, direktore škola, imate učiteljice, sedite, bre, razgovarajte šta može da se uradi u tom smislu. Za mene je neverovatno da niko ne koristi svoj mozak. Sedite i kažite – dajte da vidimo šta je za nas racionalno korišćenje električne energije? Za nas je racionalno da probamo da vodimo računa gde nam je sve upaljeno svetlo. Za nas nije racionalno da dovedemo dete i da šaljemo roditeljima poruke na grupe – obucite decu i tako dalje. Pa gde to ima“, upitala je.

Ceo tekst: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Mihajlović: “Imate direktore škola, učiteljice… sedite, dogovorite se. Za mene je neverovatno da niko ne koristi mozak”

  1. Aleksa kaže:

    Ne treba da se bavite time šta su rekle UČITELJICE. Ali treba da se ponašate pristojno i da se sa poštovanjem obraćate UČITELJICAMA i direktorima škole, BRE.
    Za vašu informaciju, zanimanje učiteljica nikada nije postojalo kao takvo. Postojalo je zanimanje učitelj, koje je ukinuto pre 45 godina. I za mene je neverovatno da neko ne zna ovakve informacije a nalazi se na mestu ministra.

  2. Anica kaže:

    Po tebi,ministarko,se vidi koliki uticaj su ostvarile učiteljice,NEVASPITANO OPHOĐENJE.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama