Milan Pašić: Škole počele sa pregledanjem probnih testova, ne zna se hoće li završni biti teži ili lakši

9 aprila, 2021

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić navodi da nije bilo nepravilnosti na probnom testu iz matematike, dodajući da će narednih dana biti urađena analiza.

Milan Pašić je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da će se pratiti situacija u školama i broj zaraženih kako bi se učenici ponovo vratili u učionice.

“Pozitivno je da se vidi pad od kad su mere uvedene”, naveo je Pašić dodajući da broj zaraženih među zaposlenima u školama nije prelazio dva odsto.

Podseća da škole nisu mesto transmisije virusa, već da je primetno da se, i kada u opštoj populaciji dođe do porasta broja zaraženih, situacija odražava i na škole.

Kada je reč o probnom testu iz matematike, Pašić kaže da je sve proteklo u najboljem redu i da nije bilo nepravilnosti. Pojedine škole već su počele sa pregledanjem, a nakon toga biće urađena analiza.

Navodi da će komisija Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja uzeti u obzir trenutnu situaciju, ali da se ne zna hoće li završni test biti lakši ili teži nego probni.

Zna se da će, kaže, na probnom biti više otvorenih pitanja nego na završnom testu.

Komentarišući navode da u pandemijskoj godini ima više odlikaša nego prethodnih godina, Pašić navodi da je razlika u prosečnoj oceni od 2. do 8. razreda 0,03 do 0,10 odsto.

Govoreći o greškama koje postoje u pojedinim udžbenicima, Pašić je naveo da se greške dešavaju i da se one ispravljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Milan Pašić: Škole počele sa pregledanjem probnih testova, ne zna se hoće li završni biti teži ili lakši

  1. Sanja kaže:

    Najbolje da bude jos tezi, pa da li ste vi normalni, realni, imate li predstavu o bilo cemu?!! Neki roditelji nemaju za privatne casove uopste, da li o tome neko razmislja, deca prepustena sama sebi !?? Idu pa kako urade, jel to treba da bude merodavno za bilo sta?!! Svaka njima cast, na tolikoj hrabrosti, usred ovog stresa konstantnog, jedne te iste price, nemaju druzenje normalno godinu i po dana, stalno su u grcu, da l smeju nesto da urade, da l smeju da se pozdrave sa nekim i na koji nacin, da li neko u Ministarstvu razmislja uopste o njihovom psihickom stanju ?!! Naravno da ne !!! Sramotaa za sve Vas!! Sramota za drzavu !! Sramota za nas roditelje koji nista ne mozemo da uradimo za nasu decu ! Vi, koji terate po svom, mi, koji mozemo samo da gledamo to i nista vise i nadamo se da ce samo deca srecu imati i nista vise !!!

  2. Bojana kaže:

    Sram vas bilo sta radite deci, prijamni je bio tezak i to kako tezak jedino ako hocete i ovo malo novca sto nam ostalo da skrcamo na privatne casove bruka u kojoj zemlji zivimo i treba deca posle ovoga da odu odvde ovo je prvu korak ka tome sramite se svi iz Prosvete svi do jednog

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama