Министар најавио казне за непоштовање правилника о екскурзијама

8 октобра, 2019

Сви су упознати са новим правилником који је потребно примењивати, а они који га крше биће сакционисани, рекао је Шарчевић

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да сви који крше Правилник о реализацији екскурзија биће санкционисани и да је до сада било неколико пријава неправилности.

Он је подсетио да је Правилник ступио на снагу у марту 2019.године, а да ће се у наредном периоду утврдити колике су дневнице наставника, колики утицај има Савет родитеља на реализацију путовања, зашто се не поштује организација путовања у земљи за све осим матуранте, зашто одлази мањи број наставника у односу на правилник.

“Ово су само нека од питања која ћемо да поставимо организаторима путовања. Сви су упознати са новим правилником који је потребно примењивати, а они који га крше биће сакционисани”, рекао је Шарчевић, а наводи се у саопштењу.

и су кренули у Словенију на екскурзију враћен са Хрватске границе, утврђено је да за један аутобус, које је ангажовала туристичка агенција, није била потпуна документација. Школа је, како се наводи, урадила комплетну припрему за екскурзију према правилнику.

Из Министарства наводе да су гимназијалци из Прокупља ноћас стигли са екскурзије из Италије, а детаље истраге шта се тамо дешавало очекују у наредним данима.

“Зашто је дошло до неправилности код до сада реализованих путовања утврдиће надлежни органи”, кажу у Министарству.

Наводе да ће се у наредном периоду радити на укључивању ђачких задруга у комплетну процедуру како би путовање било квалитетније и јефтиније.

“Потребна је и већа укљученост Савета родитеља у комплетну процедуру релизације ученичких екскурзија”, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама