Министар најавио обуку 12.000 васпитача за инклузивно предшколско васпитање и образовање

22 јула, 2021

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са представницима Светске банке о реализацији Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, којим је предвиђено повећање обухвата деце предшколским образовањем. Он је представио резултате, као и планове у оквиру три компоненте Пројекта.

„Један од приоритета Владе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја је стварање бољих и подстицајних услова за одрастање деце. Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који се реализује у сарадњи са Светском банком има нарочиту тежину, јер се предшколским васпитањем и образовањем кроз овај пројекат бавимо са свих аспеката – како проширењем капацитета предшколских установа, унапређењем знања и вештина стручних кадрова у овој области кроз менторску подршку и обуке за око 12.000 васпитача, тако и сензибилисањем и едукацијом родитеља о значају раног развоја и васпитно- образовног рада  кроз програм грантова који се за сада реализују у 34 јединице локалне самоуправе у циљу повећања обухват деце из осетљивих група“, рекао је Ружић.

Министар је истакао да су до сада, у оквиру прве компоненте Пројекта, изграђена три објекта у Сремској Митровици, Дољевцу и Житорађи, да су отпочели радови у Крушевцу, те да ће у наредних двадесетак дана  започети радови у Мерошини и Лозници.  Такође, радови су планирани и у Прокупљу,  Владичином Хану, Шиду и Смедереву, Тутину и Новом Пазару.

Он је навео и да ће у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић до краја септембра бити адаптирано и опремљено 46 нових вртићких соба у 11 општина, док је укупно планирано да се адаптира и комплетно опреми најмање 100 соба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Министар најавио обуку 12.000 васпитача за инклузивно предшколско васпитање и образовање"

  1. Александар каже:

    Срамота!!! Због чега људи на ФАСПЕР-у студирају кад ће им сад свака шуша отимати посао?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама