Ministar prosvete Branko Ružić: Ministarstvo spremno za sve opcije

25 jula, 2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će način nastave od 1. septembra zavisiti od preporuka Kriznog štaba i poručio da bez vakcinacije na zadovoljavajućem nivou možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno.

Ružić je novinarima, tokom posete dece učesnika sportskog kampa u Beogradu, kazao da je Ministarstvo spremno za sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.

„Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku”, pojasnio je Ružić.

Nada se, i zbog prosvetnih radnika, ali pre svega zbog dece, zbog procesa sticanja znanja, da će školska godina biti organizovana na regularan način.

Međutim, kako kaže, to će zavisiti i od procesa vakcinacije u našoj zemlji.

Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije, navodi Tanjug.

„Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima”, kazao je Ružić.

Još jednom je pozvao sve, a naročito predstavnike mlađe populacije od 17 do 35 godina, da se što pre vakcinišu i da na toj način pokažu odgovornost prema mlađima, ali i starijima i onima koji rade u prosvetnom sistemu.

Podsetio je da su svi koji rade u prosvetnom sistemu, pokazali rezistentnost prema korona virus.

„Prosvetni sistem je bilo mesto gde korona nije našla svoje utemeljenje i sa tog aspekta mi jesmo spremni, ali mislim da je mnogo bolje da se ova školska godina počne i završi na regularan način. To je važno za proces sticanja znanja”, zaključio je Ružić.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Ministar prosvete Branko Ružić: Ministarstvo spremno za sve opcije

 1. Desanka Milicic kaže:

  A je li spremno da prosvetni radnici drze casove iz svojih ucionica i da ucenici direktno preko kamere gledaju cas OD 45minuta a ne od 30?! Ili ste mozda mislili da smo mi, roditelji, ponovo duzni da placamo od crkavice privatne casove!? Jer, predavanja na Rts u nisu na zavidnom nivou kao ni slanje materijala ucenicima kao da stidiraju vanredno!!!

 2. Desanka Milicic kaže:

  Onda obezbediti deci direktan cas preko kamere, ditektno iz uciinice, da ti nastavnici drze cas kao da su deca u ucionici! Jedino ako niste zakljucili da deca ipak vise nauce kada se angazuju roditelji, prijatelji, privatni nastavnici?!!! Nece da moze, onda nema plata prosvetnim radnicima!

 3. Aleksa kaže:

  Po Vašem komentaru očigledno je da ne znate kako se organizuje čas a spremni ste da kritikujete.

  1. Desanka Milicic kaže:

   Vrlobro znam kako se cas organizuje. I sve zavisi od nastavnika, skole i svaka cast skolama koje su se bolje organizo ale. Akademski sam gradjanin, sa detetom radim kada god mogu, vukovac je, ne novokomponovani… Najboljim ucenicima koji su puni znanja, kako god ga stekli, ovakav nacin skolovanja najmanje odgovara.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama