Министар просвете Бранко Ружић: Министарство спремно за све опције

25 јула, 2021

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да ће начин наставе од 1. септембра зависити од препорука Кризног штаба и поручио да без вакцинације на задовољавајућем нивоу можда неће бити могућности да се следећа школска година организује регуларно.

Ружић је новинарима, током посете деце учесника спортског кампа у Београду, казао да је Министарство спремно за све опције, али да је много боље да се ова школска година почне на регуларан начин и тако и заврши у јуну следеће године.

„Модел наставе од 1. септембра ће зависити од оних који су и до сада били референтни у доношењу одлука поводом епидемиолошких мера, здравствени део Кризног штаба ће дати препоруку Кризном штабу након чега ће Влада донети одлуку”, појаснио је Ружић.

Нада се, и због просветних радника, али пре свега због деце, због процеса стицања знања, да ће школска година бити организована на регуларан начин.

Међутим, како каже, то ће зависити и од процеса вакцинације у нашој земљи.

Истиче да су Влада Србије, председник Републике, сви актери у ланцу омогућили вакцинацију и обезбедили широку лепезу вакцина, а да ми још увек нисмо дошли на задовољавајући ниво имунизације, наводи Тањуг.

„Без вакцинације, можда, ризикујемо да и школска година не буде на тај начин изменаџерисана и не почне у складу са регуларним правилима”, казао је Ружић.

Још једном је позвао све, а нарочито представнике млађе популације од 17 до 35 година, да се што пре вакцинишу и да на тој начин покажу одговорност према млађима, али и старијима и онима који раде у просветном систему.

Подсетио је да су сви који раде у просветном систему, показали резистентност према корона вирус.

„Просветни систем је било место где корона није нашла своје утемељење и са тог аспекта ми јесмо спремни, али мислим да је много боље да се ова школска година почне и заврши на регуларан начин. То је важно за процес стицања знања”, закључио је Ружић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Министар просвете Бранко Ружић: Министарство спремно за све опције

 1. Desanka Milicic каже:

  A je li spremno da prosvetni radnici drze casove iz svojih ucionica i da ucenici direktno preko kamere gledaju cas OD 45minuta a ne od 30?! Ili ste mozda mislili da smo mi, roditelji, ponovo duzni da placamo od crkavice privatne casove!? Jer, predavanja na Rts u nisu na zavidnom nivou kao ni slanje materijala ucenicima kao da stidiraju vanredno!!!

 2. Desanka Milicic каже:

  Onda obezbediti deci direktan cas preko kamere, ditektno iz uciinice, da ti nastavnici drze cas kao da su deca u ucionici! Jedino ako niste zakljucili da deca ipak vise nauce kada se angazuju roditelji, prijatelji, privatni nastavnici?!!! Nece da moze, onda nema plata prosvetnim radnicima!

 3. Aleksa каже:

  Po Vašem komentaru očigledno je da ne znate kako se organizuje čas a spremni ste da kritikujete.

  1. Desanka Milicic каже:

   Vrlobro znam kako se cas organizuje. I sve zavisi od nastavnika, skole i svaka cast skolama koje su se bolje organizo ale. Akademski sam gradjanin, sa detetom radim kada god mogu, vukovac je, ne novokomponovani… Najboljim ucenicima koji su puni znanja, kako god ga stekli, ovakav nacin skolovanja najmanje odgovara.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама