Ministar prosvete o poseti Golubovića osnovnoj školi: “Ne vidim veliku problematiku, važno je da se i oni resocijalizuju”

april 21, 2023

Ministar prosvete Branko Ružić Nišu učestvovao na danas na javnoj raspravi o izmenama i dopunama šest zakona iz oblasti obrazovanja. On je, tom prilikom, odgovarao i na pitanja novinara koja se tiču nedavne posete Kristijana Golubovića osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Rakovici. Ministar je izjavio da ne vidi da kao veliku problematiku što je u beogradskoj osnovnoj školi snimljen spot grupe “Crni Cerak” u kome učestvuje i pomenuti osuđivani kriminalac, prenela je novinska agencija Beta.

“Važno je i da oni koji se resocijalizuju, ukoliko iskažu želju da promovišu neke pozitivne vrednosti, u tome ne treba gledati neprijateljski akt”, izjavio je Ružić novinarima u Nišu i dodao da je to “trapavo urađeno”.

Govoreći o grupi ‘Crni Cerak’, ministar je kazao da se radi “momcima koji imaju kritički osvrt na neke društvene fenomene, govore u metaforama i imaju taj kreativni segment svog ponašanja” i dodao da se, pored toga, bave i humanitarnim radom.

U svom saopštenju i razgovorima sa medijima, rukovodstvo škole negiralo je odgovornost, uz obrazloženje da nisu znali da će Kristijan Golubović glumiti u spotu, te da je spot sniman na spratu na kom deca popodne nemaju nastavu, a deca koja su učestvovala u snimanju ne pohađaju tu školu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministar prosvete o poseti Golubovića osnovnoj školi: “Ne vidim veliku problematiku, važno je da se i oni resocijalizuju”"

  1. Anica kaže:

    E,ministre prosvete.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama