Министар просвете покренуо иницијативу за укидање забране запошљавања у просвети

1 априла, 2019

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић покренуо је иницијативу за укидање забране запошљавања у просвети.

„Укидање забране запошљавања имаће велики значај за запослене у просвети где око 25.000 људи ради на одређено време. То су углавном подстанари, млади људи, који су у веома неповољном положају, не могу да живе нормално, да заснивају породице“, рекао је Шарчевић, а саопштило Министарство после састанка са представницима Фискалног савета.

Шарчевић је рекао да укидање забране неће угрозити буџет, јер се они, на одређено, већ финансирају из државне касе.

„Контрапродуктивно је да око 25.000 људи ради на слободним нормама и већ пету годину су у неповољном статусу“, оценио је он.

Додао и да ће укидање забране запошљавања имати велики значај за раст наталитета, јер око 96 одсто запослених у просвети чине жене.

„Уколико почне фазно укидање забране запошљавања на државном нивоу запослени у просвети би због бројности требало да добију предност“, констатовао је Шарчевић и додао да механизам може лако да буде успостављен.

„На пример свако ко ради дуже од годину дана на некој норми могао би да буде запослен. То може уредбом, изменом неког закона, све је то техничка ствар и питање добре воље“, рекао је Шарчевић.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Министар просвете покренуо иницијативу за укидање забране запошљавања у просвети

  1. Danica каже:

    Cije dobre volje?

  2. Vladan Božović каже:

    E, hvalim te bože, konačno i da ovaj nešto pametno izjavi. Dosad su sa njegovih usta izletale salve gluposti.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама