Министар просвете: Повећање плата од шест одсто је највише што се могло

23 новембра, 2016

Повећање од шест одсто је максимално што смо у овом тренутку могли, а да истовремено веће зараде добију и запослени у науци, и ученичком и студентском стандарду – поручио Младен Шарчевић
sarcevic
Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић је данас приликом разговора са представницима репрезентативних синдиката изјавио да је повећање плата у просвети од шест одсто максимум који је могао да издејствује.
“Повећање од шест одсто је максимално што смо у овом тренутку могли, а да истовремено веће зараде добију и запослени у науци, и ученичком и студентском стандарду. Просвета је сада добила више од свих осталих сектора, тако ће бити и приликом сваког наредног повећања, јер образовање је један од приоритета Владе”, рекао је Шарчевић, саопштило је његово министарство.
Министар је разговарао с представницима Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије “Независност” и Синдиката радника у просвети Србије, који су га обавестили о захтевима запослених у просвети, пре свега за повећање плата и за исплату новогодишњих награда.
Шарчевић је синдикалцима рекао да је увек спреман за дијалог и договор, али да се морају уважавати могућности државе.
Саговорници су се сагласили да Србија има гломазан образовни систем који финансије не могу да прате и да су неопходне свеобухватне реформе.
“Заједнички рад на збрињавању технолошких вишкова показао је да можемо да сарађујемо веома ефикасно“, закључио је министар и истакао да је он није само представник Владе, већ и представник запослених у образовању.
Шарчевић је позвао представнике синдиката да се активно укључе у реформу образовања, пре свега у доношење нових прописа.
 
Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама