Ministar prosvete: Povećanje plata od šest odsto je najviše što se moglo

23 novembra, 2016

Povećanje od šest odsto je maksimalno što smo u ovom trenutku mogli, a da istovremeno veće zarade dobiju i zaposleni u nauci, i učeničkom i studentskom standardu – poručio Mladen Šarčević
sarcevic
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević je danas prilikom razgovora sa predstavnicima reprezentativnih sindikata izjavio da je povećanje plata u prosveti od šest odsto maksimum koji je mogao da izdejstvuje.
“Povećanje od šest odsto je maksimalno što smo u ovom trenutku mogli, a da istovremeno veće zarade dobiju i zaposleni u nauci, i učeničkom i studentskom standardu. Prosveta je sada dobila više od svih ostalih sektora, tako će biti i prilikom svakog narednog povećanja, jer obrazovanje je jedan od prioriteta Vlade”, rekao je Šarčević, saopštilo je njegovo ministarstvo.
Ministar je razgovarao s predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” i Sindikata radnika u prosveti Srbije, koji su ga obavestili o zahtevima zaposlenih u prosveti, pre svega za povećanje plata i za isplatu novogodišnjih nagrada.
Šarčević je sindikalcima rekao da je uvek spreman za dijalog i dogovor, ali da se moraju uvažavati mogućnosti države.
Sagovornici su se saglasili da Srbija ima glomazan obrazovni sistem koji finansije ne mogu da prate i da su neophodne sveobuhvatne reforme.
“Zajednički rad na zbrinjavanju tehnoloških viškova pokazao je da možemo da sarađujemo veoma efikasno“, zaključio je ministar i istakao da je on nije samo predstavnik Vlade, već i predstavnik zaposlenih u obrazovanju.
Šarčević je pozvao predstavnike sindikata da se aktivno uključe u reformu obrazovanja, pre svega u donošenje novih propisa.
 
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama