Министар просвете за нову оптимизацију мреже школа

15 октобра, 2016

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је  да је оптимизација мреже школа неопходна и да се њом неће нарушити стандарди квалитета рада образовних установа.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је  одржан састанак заједничке радне групе Министарства и Града Београда, која ради на оптимизацији мреже школа у Београду.
Како се додаје, на састанку је разговарано о акционом плану оптимизације мреже предшколских установа и школа на територији града Београд.
Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је неопходно обезбедити најбоље услове за децу и ученике, али да је потребно сагледати и све чиниоце, обухват деце, листе чекања како би се донело најбоље решење.
Он је навео да је оптимизација мреже школа неопходна и да се њом неће нарушити стандарди квалитета рада образовних установа.
Навео је и да ће се посебно водити рачуна о нижим узрастима, предшколцима и млађој школској деци.
Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је потребно предлог мреже школа на територији Београда урадити што пре и да ће се оптимизацијом створити више места за малишане у вртићима.
Он је додао, да ће се на тај начин сваком детету у граду омогућити да има једнаке услове за образовање.
 
Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама