Ministar prosvete za novu optimizaciju mreže škola

15 oktobra, 2016

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je  da je optimizacija mreže škola neophodna i da se njom neće narušiti standardi kvaliteta rada obrazovnih ustanova.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je  održan sastanak zajedničke radne grupe Ministarstva i Grada Beograda, koja radi na optimizaciji mreže škola u Beogradu.
Kako se dodaje, na sastanku je razgovarano o akcionom planu optimizacije mreže predškolskih ustanova i škola na teritoriji grada Beograd.
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je neophodno obezbediti najbolje uslove za decu i učenike, ali da je potrebno sagledati i sve činioce, obuhvat dece, liste čekanja kako bi se donelo najbolje rešenje.
On je naveo da je optimizacija mreže škola neophodna i da se njom neće narušiti standardi kvaliteta rada obrazovnih ustanova.
Naveo je i da će se posebno voditi računa o nižim uzrastima, predškolcima i mlađoj školskoj deci.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je potrebno predlog mreže škola na teritoriji Beograda uraditi što pre i da će se optimizacijom stvoriti više mesta za mališane u vrtićima.
On je dodao, da će se na taj način svakom detetu u gradu omogućiti da ima jednake uslove za obrazovanje.
 
Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama