Ministar Ružić o tome šta da očekujemo od septembra i hoće li biti maturskih proslava

20 maja, 2021

Hoće li ove godine biti maturskih proslava još nije poznato, ali se intenzivno radi na iznalaženju rešenja, rekao je danas ministar prosvete Branko Ružić.

“Pitanje proslava moramo rešavati institucionalizovano. To je sledećeg petka i tog dana će deca na neki način da obeleže taj događaj. Mi smo prekjuče uputili jedan upit kriznom štabu, da se sagledaju mogućnosti da deca koja završavaju srednju školu, urade to u dvorištu škole kao i dosad. Bolje da to uredimo, nego da sami organizuju nešto, pa da dođe do nekih problema.”, objašnjava Ružić.

“Tokom iduće nedelje ćemo sagledavati mogućnosti, najvažnije je da sačuvamo zdravlje populacije. Mislim da smo na dobrom putu”, kaže ministar Ružić.

Ministar je rekao i da u obrazovnom sistemu više nema novozaraženih i da možemo doći do zelene grane, pa da u septembru radimo u drugačijem ambijentu. Ne možda kao ranije, ali svakako drugačije nego sad.

Govoreći o digitalizaciji, Ružić je objasnio da je ona u periodu epidemije koronavirusa pokazala svoju moć i da svakako treba raditi.

“Digitalizacija kao jedan proces na kome je i premijerka insistirala, a mnogi su bili neverne Tome, se pokazala kao društveni proces koji svi mi živimo. Bilo da govorimo o reformi javne uprave, ili obrazovanja, a naročito otkako je došlo do izbijanja epidemije. U pandemiji se pokazalo da je to najvažniji alat da bismo se adaptirali na vreme”, kazao je Ružić.

Ocene će biti zaključene u prostorijama škole kako to zakon i propisuje, a svi će imati mogućnost da poprave ocene ukoliko to žele, dodao je ministar.

Izvor: B92/Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama