Ministar Ružić o zahtevima da na onlajn pređu i mlađi osnovci

30 novembra, 2020

Nakon današnje sednice Kriznog štaba kojoj je prisustvovao i ministar Branko Ružić, on je naglasio da prelazak na onlajn nastavu ne predstavlja zatvaranje škola, napominjući da vaspitno-obrazovni proces neće stati.

“Mi smo na osnovu preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba doneli ovakvu Uredbu zbog generalnog epidemiološkog stanja u društvu. Ako bi se gledala situacija u obrazovnom sistemu ona ne da nije alarmantna nego nije ni problematična, pa nije ni ukazivala na potrebu da se nešto tako uradi”, rekao je Ružić, a prenosi Beta.

On se osvrnuo i na zahteve sindikata da se onlajn nastava uvede i za niže razrede osnovne škole, rekavši da se tome protivi.

“Kad je reč o nastavi od prvog do četvrtog razreda, to je procena pre svega obrazovne struke uvažavajući epidemiološku situaciju, znamo da je tamo najmanja transmisija virusa. Elementarna pismenost, radne navike, stiču se u najmlađim starosnim dobima”, rekao je Ružić.

O slučaju nastavnice Marine Milisavljević iz okoline Kladova, koja je kažnjena jer su se deca rukovala u dvorištu, ministar je za Betu rekao da je inspekcija bila tamo i da će sutra biti poznat izveštaj, ali “ako je samo to bio problem onda ga i nema” i ta odluka neće postojati.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Ministar Ružić o zahtevima da na onlajn pređu i mlađi osnovci

 1. Aleksa kaže:

  ”Kad je reč o nastavi od prvog do četvrtog razreda, to je procena pre svega obrazovne struke uvažavajući epidemiološku situaciju, znamo da je tamo najmanja transmisija virusa. Elementarna pismenost, radne navike, stiču se u najmlađim starosnim dobima”, rekao je Ružić.”

  Možete li nam pojasniti šta ste upravo izjavili. I pored najbolje volje ne polazi mi za rukom. Vi hoćete da kažete da je struka tražila da se ostane učionicama? Pa, što ne kažete, zaboga, da su zaraženi nastavnici najpre za to da se ostane u klupama?

 2. Aleksa kaže:

  Teško nama sa ovim ministrom.

 3. Ceca kaže:

  Ružić ne zna ništa o obrazovanju. Kako su samo mogli njega da postave za ministra?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama