Министар Шарчевић: Наградићемо храброг професора који је спасао ђаке

24 новембра, 2019

Свака част професору Славољубу Стојадиновићу на храбрости и пожртвовању за своје ђаке и школу, каже министар просвете Младен Шарчевић.

“Разговарао сам с њим и испоштоваћемо га на разне начине. Изненадио сам се кад сам чуо да 20 година ради, а да није у сталном радном односу. Потрудићемо се да се то промени. То ће му, засигурно, бити највећа награда”, каже за “Курир” министар просвете.

Он тако коментарише херојски подвиг професора физичког васпитања Славољуба Стојадиновића, који је у петак у Економско-трговинској школи „Вук Караџић“ у Великој Плани голорук савладао Г.Т. (46) ис села Доња Ливадица, који је с два „калашњикова“ и торбом експлозива упао у учионицу, а потом, држећи ученике и професора филозофије двадесетак минута као таоце, испалио два хица из пушке у плафон.

“Замолићу комисију Владе да отвори конкурс за радно место како би професор био изабран за стално”, навео је министар Шарчевић.

Он се осврнуо и на драму која се догодила у школи, рекавши да се „такве ванредне ситуације не могу предвидети“.

“Како можете предвидети да неко с психичким проблемима прође, дође, уђе? Богу хвала што није било већег инцидента. Треба се позабавити питањем зашто је такав човек на слободи и откуд њему оружје. Ако такви људи шетају с оружјем, они ће сутрадан ући и у самопослугу, ма где пожеле! Али то није питање за Министарство просвете, већ за друге државне органе”,рекао је Шарчевић.

Будући да у току инцидента у школи није било чувара, министар је нагласио да „за то никога не можемо да кривимо“.

“Иначе нема довољно полицајаца. У мањим местима један полицајац обилази две школе, али ове ситуације не можете да предвидите, па не могу никога да кривим. Не можемо да окривимо ни МУП. Не могу они толико људи да запосле. Постоји договор с полицијом да се што више пензионисаних полицајаца укључи у ту причу и на томе се ради”, додао је Шарчевић.

Извор: Новости/Мондо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама