Ministar Šarčević predložio kako nadoknaditi propuštene časove

20 februara, 2020

Neće biti dodatnog produzenja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, tako da će se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak, 24. februara.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Tanjug da je mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i da će u narednih nekoliko dana, dok su deca kod kuće, situacija biti još bolja.

Navodi da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.

Smatra da nadoknada časova neće biti problem, da đaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četiri, a u Vojvodini pet radnih dana.

Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja koji se organizuju vikendom.

– To može da se nadoknadi pretčasima, posle časova, ali i da se produzi čas na 60 minuta. Znaju direktori škola to dobro – kaže ministar.

Za đake u Vojvodini drugo polugodište počelo je 15. janura, ali je zbog gripa prekinuta nastava pet radnih dana.

U centralnoj Srbiji i na KiM, đaci sa zimskog raspusta trebalo je da se vrate 18. februara, ali im je raspust produzen četiri radna dana, te će drugo polugodište početi 24. februara.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Ministar Šarčević predložio kako nadoknaditi propuštene časove

  1. Vasa kaže:

    E moj ministre. Nadoknadi 5 dana eskurzija, 4 dana produžen raspust, a IV razred se raspušta polovinom maja.

  2. Dex kaže:

    A šta će mo sa nenastavno osoblje koje je radilo celog raspusta a profesori sedeli kod kuća sramota

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama