Министар Шарчевић предложио како надокнадити пропуштене часове

20 фебруара, 2020

Неће бити додатног продузења зимског распуста, јер је активност вируса грипа у опадању, тако да ће се ђаци у централној Србији и Војводини у школске клупе вратити у понедељак, 24. фебруара.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је за Танјуг да је мера продужења распуста зауставила ширење вируса грипа и да ће у наредних неколико дана, док су деца код куће, ситуација бити још боља.

Наводи да је био у сталном контакту са министром здравља Златибором Лончаром, да је активност вируса грипа у опадању, да је смањен број оболелих за 50 одсто и да нема разлога да деца даље губе наставу.

Сматра да надокнада часова неће бити проблем, да ђаци у централној Србији треба да надокнаде четири, а у Војводини пет радних дана.

Његова препорука директорима школа је да се што мање користе радне суботе због предстојећих такмичења који се организују викендом.

– То може да се надокнади претчасима, после часова, али и да се продузи час на 60 минута. Знају директори школа то добро – каже министар.

За ђаке у Војводини друго полугодиште почело је 15. јанура, али је због грипа прекинута настава пет радних дана.

У централној Србији и на КиМ, ђаци са зимског распуста требало је да се врате 18. фебруара, али им је распуст продузен четири радна дана, те ће друго полугодиште почети 24. фебруара.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Министар Шарчевић предложио како надокнадити пропуштене часове

  1. Васа каже:

    Е мој министре. Надокнади 5 дана ескурзија, 4 дана продужен распуст, а IV разред се распушта половином маја.

  2. Dex каже:

    A šta će mo sa nenastavno osoblje koje je radilo celog raspusta a profesori sedeli kod kuća sramota

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама