Ministar Šarčević se oglasio povodom vesti da je korona ušla u srpske vrtiće

13 maja, 2020

– I u Majdanpeku su zaražene dve vaspitačice, pa je početak rada tog vrtića odložen – kazao je Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je je jutros na TV Prva da su u vrtiću u kojem je ušao korona virus, preduzete sve procedure, i naveo da su pre Vlasotinca i Leskovca, zaražene i dve vaspitačice u Majdanpeku, zbog čega je početak rada vrtića odloćen.

Na sugestiju voditelja Srđana Predojevića da je vest jutra da je korona ušla u dva srpska vrtića, i da je zaposlena koja nije imala simptome bila na prijemu dece, pa se tek ispostavilo da je pozitivna, ministar je kazao:

– Mi imamo procedure koje su jasno određene. Mi smo i pre toga imali najave da su dve vaspitačice u Majdanpeku zaražene, i tamo je odloženo pokretanje ustanove, pošto je to mala varoš, jedna je ustanova, određen je karantin, pa ćemo videti kada će da krene. Za te procudre imamo potpuo izdvojene prostorije, i u saglasnosti u onima što kažu epidemiolozi, tako se i postupa – kazao je Šarčević.

Korona virus je, da podsetimo, ušao u Predškolsku upravu “Milka Dimanić” u Vlasotincu. Kao što smo već objavili, jedna zaposlena koja je radila na trijaži dece je bila u ponedeljak na poslu, a tek kasnije je stigao rezultat testiranja, i nalaz da je pozitivna.

Ona je na prijemu bila u zaštitnoj opremi i pod vizirom, male su šanse da su se deca zarazila, ali je zavladao strah među roditeljim.

Šarčević je kazao i da je u vrtiće došao veoma mali broj dece, prijavljeno je 22, 23 odsto.

– Ali, tako je i u drugim zemljama. Na licu mesta nije došlo ni 30 odsto od tog broja – kazao je Šarčević.

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama