Министар Шарчевић се огласио поводом вести да је корона ушла у српске вртиће

13 маја, 2020

– И у Мајданпеку су заражене две васпитачице, па је почетак рада тог вртића одложен – казао је Шарчевић

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је је јутрос на ТВ Прва да су у вртићу у којем је ушао корона вирус, предузете све процедуре, и навео да су пре Власотинца и Лесковца, заражене и две васпитачице у Мајданпеку, због чега је почетак рада вртића одлоћен.

На сугестију водитеља Срђана Предојевића да је вест јутра да је корона ушла у два српска вртића, и да је запослена која није имала симптоме била на пријему деце, па се тек испоставило да је позитивна, министар је казао:

– Ми имамо процедуре које су јасно одређене. Ми смо и пре тога имали најаве да су две васпитачице у Мајданпеку заражене, и тамо је одложено покретање установе, пошто је то мала варош, једна је установа, одређен је карантин, па ћемо видети када ће да крене. За те процудре имамо потпуо издвојене просторије, и у сагласности у онима што кажу епидемиолози, тако се и поступа – казао је Шарчевић.

Корона вирус је, да подсетимо, ушао у Предшколску управу “Милка Диманић” у Власотинцу. Као што смо већ објавили, једна запослена која је радила на тријажи деце је била у понедељак на послу, а тек касније је стигао резултат тестирања, и налаз да је позитивна.

Она је на пријему била у заштитној опреми и под визиром, мале су шансе да су се деца заразила, али је завладао страх међу родитељим.

Шарчевић је казао и да је у вртиће дошао веома мали број деце, пријављено је 22, 23 одсто.

– Али, тако је и у другим земљама. Нa лицу места није дошло ни 30 одсто од тог броја – казао је Шарчевић.

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама