Ministarka prosvete: U novoj školskoj godini edukacija nastavnika i roditelja za praćenje “neverbalnog govora deteta”

avgust 29, 2023

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će u novoj školskoj godini biti organizovana edukacija nastavnika, kao i roditelja koji to žele, za praćenje “neverbalnog govora deteta”.

Foto: 021.rs

Kako je rekla ministarka, edukacija će biti organizovana da bi se brže reagovalo ukoliko se otkriju neki problemi.

Đukić Dejanović je za televiziju Hepi rekla da će za prosvetne radnike biti organizovana i edukacija za psihološko praćenje dece, odnosno za otkrivanje dece koja se suočavaju sa nekom patnjom.

“Patnja koju imaju i psihološki problemi je takva da prosto iziskuje da kao sistem moramo preventivno raditi, i upravo će čitava ova školska godina biti u znaku pojačanja vaspitne komponente”, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je potvrdila da će prva nedelja nakon polaska u školu biti posvećena tematskim razgovorima sa učenicima, a da će sledeća biti provera znanja bez ocenjivanja.

Đukić Dejanović je kazala i da je primljeno 93 novih nastavnika i saradnika, pedagoga i psihologa u školama u Srbiji.

Autor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Ministarka prosvete: U novoj školskoj godini edukacija nastavnika i roditelja za praćenje “neverbalnog govora deteta”

 1. Sanja kaže:

  Šta još nećete izmisliti, a ono što treba tu se pravite ludi.

 2. Duška kaže:

  Volela bih da se objavi ko će zaraditi na ovoj obuci.

 3. Ceca kaže:

  Ministarka je rešila da potpuno dotuče obrazovni sistem u Srbiji!
  Kao da nikad nije išla u školu!
  A pohađala je najutegnutiji sistem obrazovanja u svetu!
  Koji je bio za ugled i ogled u svetskim razmerama!
  I nije je sramota, njenih poznih godina, da učestvuje u potpunom slomu obrazovnog sistema u našoj zemlji!

 4. Velja kaže:

  Samo trpajte seminare nastavnicima koji veze sa mozgom nemaju. Prosvetni radnici su se skolovali za rad sa decom ucili su i psihologiju i pedagogiju i metodika nastave. Svaki prosvetar moze da uoci nedostatak kod ucenika ali sta je korist od toga kada ga niko nista ne pita. Uprava skole i razredni staresina se ljute kada profesor da primedbu na ponasanje umesto da budu zahvalni da mogu da reaguju da se stanje promeni. Mnogo ce vode poteci dok se zavede red u skolama i dok drzava promeni odnos prema prosveti.

 5. Suzana Stanojević kaže:

  Ministsrka čestitam Vam na izboru želim Vsm puno uspeha u radu.Potrebno je da se menja sistem obrazovno -vaspitnog procesa u školi,iako
  će mnogi da reaguju.Ja se dobrovoljno javljav za obuku,jer posle 33 godine rada u nastsvi, bez ikakve greške u radu ,drektorka me je prebacila u Produženi boravak- tako joj se može.Samo tako,zemlja ostaje na mladima!

 6. Radiša kaže:

  Kakav komentar na ovakve nebuloze.

 7. Tijana kaže:

  Jooj boze ima li ova zemlja strucne ,skolovane i adekvatne ljude koji ce se zaista pozabaviti problemima i ucenika i nastavnika ?! Vratiti domacinstvo a izbaciti sve gluposti iz nastave, konkretne mere i sankcije da se donesu za nasilnike i roditelje takve dece (bez obzira ko su i da li su clanovi ,,stranke”, )vratiti uniforme, zabraniti telefone ( neka stoje kod nastavnika do kraja casa ),vratiti autoritet nastavnicima, videti kako su druge zemlje resile probleme pa usvojiti neki od proverenih modela… itd…

 8. Dragica kaže:

  Pa gde se objavljivao konlurs za pedagoge i psihologe? To je cista laž i samo laž….mozda sporadicno ako su clanovi stranke SNS,SPS, ali oni bi se svakako zaposlili i bez da ima vanredne potrebe za njima.
  Pisem ovo jer sam pedagog, i ove informacije imam iz skolske uprave da nikakav zvanican dopis dobili nisu u primanju novih strucnih saradnika.
  Eto, sramota!

 9. Isidora kaže:

  Katastrofa. Roditelji rade po ceo dan,ostavljaju i bolesnu decu da idu u školu ili u vrtiće, oni ih ne vide i ne čuju a vi predlažete citanje neverbalnog govora?! Gde vi živite,izvinite?

 10. Boki kaže:

  Samo rad disciplina odgovornost kazne sprecavaju nered u skolama.Daci su preterano bez obaveza raspusteni podici hitno ugled skola

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama