Ministarstvo donelo odluku: Grupe za obavezne izborne predmete formiraće se kao i u prethodnoj školskoj godini

7 jula, 2020

Imajući u vidu izražene potrebe nastavnika verske nastave i još uvek nerešen radno-pravni status ovih nastavnika od 2001. godine, Ministarstvo je donelo odluku da u školskoj 2020/2021. godini omogući formiranje grupa za obavezne izborne predmeta na način kako je to rađeno u prethodnim školskim godinama.

To znači da će se doneti Stručno uputstvo za formiranje odeljenja i grupa za 2020/2021. godinu primenjivati tako što će se veličina grupa za versku nastavu i građansko vaspitanje odobravati već u prvom stepenu, na nivou školskih uprava tako da se obezbedi da najveći broj ovih nastavnika zadrži postojeću normu, odnosno da se ne smanjuje broj odobrenih grupa.

U toku naredne, školske 2020/2021. godine biće razmotrene mogućnosti da se, po rešavanju radnog statusa nastavnika verske nastave, predvide dodatni modeli i prostor za njihovo angažovanje u radu škole, u okviru sistemskih projekata i novih organizacionih rešenja u vidu obogaćenog jednosmenskog rada, sa ciljem povećanja vaspitne funkcije škole.

Sve škole i školske uprave su obaveštene o ovoj odluci, koja će primenjivati u finansiranju rada škola od 1. septembra 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministarstvo donelo odluku: Grupe za obavezne izborne predmete formiraće se kao i u prethodnoj školskoj godini"

  1. Aleksa kaže:

    O čemu ovi ljudi pričaju? Da li oni znaju kako se uiopšte odvija verska nastava u školi?
    Program je nikakav ali i kao takav uopšte se ne održava. Veroučitelji pišu kao oblik rada ”nastava na daljinu” a cele školske godine deca nisu dobila ni uputstva za rad ni materijal. Taman posla da je neko uradio prezentaciju i slično. Jednom rečju katastrofa, a ovde se govori o jednosmenskom radu i vaspitnoj funkciji. Ispostavilo se deca biraju versku nastavu zato što se tamo ništa ne radi, igra se fudbal i slično. Žali bože bačenih para. Žali bože izgubljenog vremena.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama