Министарство: Ниједан тест није изгубљен, сви ће ручно бити обрађени, рок за жалбе продужен до сутра у подне

26 јуна, 2020

Рок за пријем и решавање жалби на резултате завршног испита продужен је до сутра од 9.00 до 12.00 сати, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Foto: Canva

Како се наводи, пријем жалби родитеља ученика који нису имали могућност жалбе до петка 26. јуна биће омогућен електронском путем на мејл drugostepenakomisija@prigovor.mpn.gov.rs или посредно преко матичне школе.

Ове године, по први пут, примењен је иновиран и дигитализован завршни испит у делу припреме, прегледања и обраде тестова.

Овако организован завршни испит предвиђао је и нове процедуре, а дошло је до спорадичних, техничких грешака које су, како се наводи, успориле процес интеграције теста и ИД образаца, па самим тим и видљивост мањег броја појединих тестова.

Најчешће грешке које су довеле до успоравања процеса су непоклапање ИД обрасца ученика са одговарајућим тестом, достављен примерак ИД обрасца за ученика, а не примерак за школу, недостатак ИД налепнице на тесту, ИД налепница залепљена укриво или ван предвиђеног оквира, непопуњавање личних података на ИД обрасцу, иста ИД налепница залепљена код два ученика…

Додаје се да мање од 300 ученика није могло да види један од три теста од 66.955 ученика осмог разреда који су полагали завршни испит.

Како се наводи, ниједан тест није изгубљен и сви ће ручно бити обрађени и данас објављени како би ученици имали исте услове за евентуалну жалбу.

Извор: РТВ/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама