Министарство о томе зашто још нема свих прелиминарних резултата – школе су правиле техничке грешке

24 јуна, 2020

Прелиминарни резултати завршног испита, у складу са Калеnдаром активности за спровођење завршног испита и уписа у средњу школу, објављени су данас, 23. јуна 2020. године на сајту  https://zios.mpn.gov.rs

Родитељи и други законски заступници ученика који не могу да остваре увид у тест електронским путем, потребно је да се обрате матичној школи.

Уколико родитељи не могу да остваре увид у тест или евентуално имају примедбе на резултате теста након увида, могу да уложе приговор првостепеној комисији у среду 24. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.

У случају да родитељи нису задовољни одговором првостепене комисије на уложени приговор, могу се обратити и другостепеној комисији, у четвртак, 25. јуна 2020. године од 8 до 16 часова.

Приговор  за првостепену комисију  улаже се на обрасцу 11, а за другостепену на обрасцу 12,  који је родитељима доступан у школи, као и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/

Због техничких грешака које су школе направиле, али и пропуста при достављању теста у Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања поједини тестови нису могли да буду процесуирани и самим тим видљиви на сајту. Њихова обрада је у току, резултати и тестови ће бити објављени у најскоријем року.

Родитељи  попуњени и потписан образац могу послати школи и електронским путем.

Ученици осмог разреда полагали су завршни испит од 17. до 19. јуна 2020. године решавањем три теста – теста из српског/матерњег језика, математике и комбинованог теста.

Успех из основне школе бодује се са 60 бодова, док на основу успеха на завршном испиту ученик може да освоји највише 40 бодова, односно највише по 13 бодова на тесту из српског/матерњег језика и математике и 14 бодова на комбинованом тесту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Министарство о томе зашто још нема свих прелиминарних резултата – школе су правиле техничке грешке

  1. Pera каже:

    Kako da ne! Prvi i treći dan znali da dostave podatke, a drugi dan nisu znali. I to svi baš matematiku nisu uspeli da vide!

  2. Danijela каже:

    Ja nemam više reči za našeg divnog ministra prosvete… Da li je uvek neko drugi kriv za njegove greške?! Prosveta do sada nije imala ministra koji je više omalovažavao i ponižavao zaposlene u prosveti ( mislim na sve, ne samo na nastavno osoblje ). Bruka i sramota za Srbiju…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама