Министарство: Одлука о редовном тестирању ђака није донета, о томе се разговара

15 септембра, 2021

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас да је према последњим подацима на онлајн наставу прешло 0,5 одсто укупне популације ученика у Србији. У Београду, према речима министра, онлајн наставу због епидемиолошких мера тренутно прати 379 ученика.

Foto: Canva

Ружић је навео да према последњим предложеним мерама цело одељење 10 дана прати онлајн наставу уколико је 10 процената деце заражено корона вирусом, и оценио да је стање у школама „далеко од алармантног”.

Како каже, ученици до трећег разреда основне школе свакако ће похађати наставу на традиционалан начин, а остали ће се прилагођавати.

Што се тиче редовног тестирања које је најавио, министар је накнадно објаснио да још није донета никаква одлука.

“Важно је да прецизирамо да коначна одлука о томе није још донета, већ да Тим за школе, састављен од представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Института за јавно здравље ‘Милан Јовановић Батут’ разговара на који начин је најбоље да се сачува редовна настава”, наведено је у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Министарство: Одлука о редовном тестирању ђака није донета, о томе се разговара

  1. Nikola каже:

    Pa videćemo ministre da li je stanje alarmantno,za neki dan.Danas preko 7600 zaraženih.Koliko je tačan broj zaraženih ucenika I nastavnika? Budite bar jednom iskreni jer niko ne veruje više u statistiku.

  2. Aleksa каже:

    Vidite da ih ne zanima. Oni razmišljaju da relaksiraju mere.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама