Ministarstvo prosvete: Izborni predmeti kao do sada

7 jula, 2020

Ministarstvo prosvete je donelo odluku da u školskoj 2020/2021. godini omogući formiranje grupa za obavezne izborne predmeta na način kako je to rađeno u prethodnim školskim godinama, imajući u vidu izražene potrebe nastavnika verske nastave i još nerešen njihov radno-pravni status.


Doneto Stručno uputstvo za formiranje odeljenja i grupa za 2020/2021. godinu će se primenjivati tako što će se veličina grupa za versku nastavu i građansko vaspitanje odobravati već u prvom stepenu, na nivou školskih uprava tako da se obezbedi da najveći broj ovih nastavnika zadrži postojeću normu, odnosno da se ne smanjuje broj odobrenih grupa, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U toku naredne, školske 2020/2021. godine biće razmotrene mogućnosti da se, po rešavanju radnog statusa nastavnika verske nastave, predvide dodatni modeli i prostor za njihovo angažovanje u radu škole, u okviru sistemskih projekata i novih organizacionih rešenja u vidu obogaćenog jednosmenskog rada, sa ciljem povećanja vaspitne funkcije škole.

Sve škole i školske uprave su obaveštene o ovoj odluci, koja će primenjivati u finansiranju rada škola od 1. septembra 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama