Министарство просвете: Појачаће се број изборних активности у школама

27 јануара, 2017

Почели су да стижу одговори на анкете које су давале школске управе и како ствари за сада стоје – униформе ће бити уведене, каже за РТС саветница министра просвете Драгана Миловановић.

У школама у Србији највероватније ће бити уведене униформе за ђаке, изјавила је саветница министра просвете Драгана Миловановић.
“Почели су да стижу одговори на анкете које су давале школске управе и како ствари за сада стоје, делује да хоће. Само ћемо видети у ком моделу и када”, рекла је Миловановићева.
Саветница министра је за РТС рекла да се припрема више нових закона који ће ускоро бити у скупштинској процедури.
“Данас би требало да буде готова платформа за кровни Закон о основама система васпитања и образовања. Такође, данас ће бити готов Нацрт закона о дуалном образовању, а већ је готов и Нацрт закона о високом образовању. Приводи се крају и Нацрт закона о основном и средњем образовању”, рекла је Миловановићева.
Рекла је да ће у другом полугодишту бити уведене новине за основце, које ће тек бити представљене.
“А следеће школске године, за пети разред основе школе, ако све процедуре буду поштоване а надамо се да хоће, улази се у нови образовни циклус у коме ће деца имати информатику као редован предмет. Такође, имаће и елементе предузетничког васпитања и образовања кроз неке друге предмете”, рекла је Миловановићева.
Рекла је да ће се на другачији начин третирати и проблем физичког и здравственог васпитања, односно да ће бити ојачана та компонента.
“Појачаће се број изборних активности у школама”, додала је Миловановићева.
Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Министарство просвете: Појачаће се број изборних активности у школама"

  1. Radoje Ceranic каже:

    Konacno!Promene su neophodne,vidne su velike manjkavosti u nasem obrazovnom sistemu. Glavni problem su tzv. ,,DOS”reforme sa pet/sest izbornih predmeta koje u preko 90% skola niko i ne drzi vec su model dopunavanja normi, primanja novih radnika sa nepunom normom koji su upravo sada veliki problem.Svi tzv. izborni predmeti se migu odrzavati u okviru sistema kroz slobodne aktivnosti sekcije. Misljenja sam da ovoga puta moramo uspeti s obzirom na podrsku javnu ili precutnu prosvetnih radnika koji su dobro upoznati sa sadasnjim manjkavostima u obrazovnom sistemu. Opterecenost nedeljnim fondom casova je samo na papiru,te je vise razlog redfinisanja iznornih predmeta i fonda casova.
    Neodlucnoscu posrcemo i sputavamo uspesno funkcionisanje obraz. sistema.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама