Министарство саопштило како ће настава изгледати по општинама

27 августа, 2021

На основу процене актуелне епидемиолошке ситуације од стране Института за јавно задрвље Србије “Др Милан Јовановић Батут” Београд, Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа при Министарству просвете донео је одлуку о моделу наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе за почетак школске 2021/2022. године.

Према тој одлуци школе у Србији ће започети наставни рад у новој школској години са првим моделом организације образовно – васпитног рада, осим у јединицама локалне самоуправе где епидемиолошка ситуације захтева организацију према другом или трећем моделу.

По другом, односно, комбинованом моделу наставе кренуће средње школе у следећим градовима и општинама: Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Параћин, Свилајнац, Рековац, Ћуприја, Прешево, Нови Пазар и Бојник.

Настава у средњим школама у овим локалним самоуправама одвијаће се по другом моделу – комбинованом, по коме се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Тутин је једина локална самоуправа у Србији где ће се примењивати трећи модел, односно онлајн настава у свим средњим школама.

Ученици који болују од короне или код којих се постави сумња на корону у периоду који одреди ординирајући лекар, као и ученици који су блиски контакти корона позитивних особа који се налазе у карантину у кућним условима, до истека периода карантина у складу са стручно-методолошким упуством не почињу са наставом 1. септембра 2021. године.

Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитно рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину.

Извор: Блиц

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама