Ministarstvo saopštilo kako će nastava izgledati po opštinama

27 avgusta, 2021

Na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije od strane Instituta za javno zadrvlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Beograd, Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola pri Ministarstvu prosvete doneo je odluku o modelu nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave za početak školske 2021/2022. godine.

Prema toj odluci škole u Srbiji će započeti nastavni rad u novoj školskoj godini sa prvim modelom organizacije obrazovno – vaspitnog rada, osim u jedinicama lokalne samouprave gde epidemiološka situacije zahteva organizaciju prema drugom ili trećem modelu.

Po drugom, odnosno, kombinovanom modelu nastave krenuće srednje škole u sledećim gradovima i opštinama: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Učenici koji boluju od korone ili kod kojih se postavi sumnja na koronu u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti korona pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitno rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

Izvor: Blic

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama