Министарство саопштило одлуку о моделу наставе од 25. октобра

22 октобра, 2021

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава од понедељка, 25. октобра 2021. године примењује у средњим школама на територији четири локалне самоуправе: Београд, Врњачка Бања, Ниш и Шабац.

Foto: Canva

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковид-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења и група која су прешла на други и/или трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система “Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље “Милан Јовановић Батут“ у недељи од 14. октобра до 20. октобра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 4372 (0.57 одсто) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 72 (0.18 одсто) одељења (16 и мање ученика), која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 1003 (2.52 одсто) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 157 (0.39 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Одлуку о евентуалном преласку свих школа на онлајн наставу доноси Кризни штаб. Док не буде донета таква одлука Тим за школе, ће као и до сада, доносити одлуку о моделима наставе у одређеним локалним самопуравама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Министарство саопштило одлуку о моделу наставе од 25. октобра"

  1. Nećak Ivanka каже:

    Deca nisu procenti,dali znate kako izgleda kada se neko vaš razboli i vi strahujete dali će da ozdravi ili mu ostanu posledice. Pa ako neznate zarazite se pa će te onda znati.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама