Мирсад Ђерлек о томе када ће бити донета одлука о начину одржавања наставе у школама

26 јула, 2021

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да не може бити постигнут задовољавајући број вакцинисаних против корона вируса до краја августа, када ће бити донета одлука о начину одржавања наставе у школама, и да је потребно до тада повећати обим вакцинације.

Мирасад Ђерлек

Ђерлек је за РТС рекао да ће „последња недеља августа бити одлучујућа”, и да ће Кризни штаб за сузбијање епидемије корона вируса тада „одлучити шта је најбоље”, преноси Бета.

Он је о великом броју заражених који се у Србију враћају из земаља у које су ишли на одмор, рекао да је „веома лоше и ризично ићи невакцинисан на летовање и мешати се са грађанима европских земаља где је епидемијска ситуација веома лоша”.

Извор. Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Мирсад Ђерлек о томе када ће бити донета одлука о начину одржавања наставе у школама

  1. Irena каже:

    Nešto mi nije baš najjasnije. Šta podrazumeva reš “mešanje”. Sve porodice koje su na odmoru u evropskim zemljama okupljene su oko svoje dece i ne vidim razlog za alarmantno situaciju. Ako se mešanje tumači kao kontakt onda svako snosi sopstvenu odgovornost.
    Oni koji neznanju šta znači porodica i njen smisao nemora da ide na odmor. Kovid može da donese mešanjem i na vašaru.

  2. Perka каже:

    Fantastično koliko ste dosadni sa vestima o vakcinama. Zar niste do sad utvrdili tržište? Pojeli dovoljno sendviča? Ili vam je malo?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама