Младен Шарчевић: Припрема за нове наставне планове на три нивоа

5 маја, 2017

Два кључна задатка Министарства просвете у овом тренутку су закони и припрема за нове наставне планове и програме на три нивоа, први и пети основне и први средње школе, који следе од 2018, рекао је министар Младен Шарчевић током боравка у Пријепољу и Прибоју, где је разговарао са председницима тих општина.

Фото: Телеграф


Младен Шарчевић je у разговору са председником пријепољске општине Драгољубом Зиндовићем рекао да је ове године због информатике, предузетништва и спорта редизајниран пети разред, али, додаје, то је само почетак.

“Нови наставни планови и програми на три нивоа, први и пети основне, и први средње школе, следе од 2018. Сада интензивно радимо на припреми тих планова”, рекао је Шарчевић.
 
“Пре осам месеци затекли смо 18 школа у систему дуалног и предузетничког образовања, данас имамо око 100. Управо је то чињеница која најбоље говори колико смо одговорно и озбиљно приступили задатку. Подигли смо систем и сада јасно да је дуално и предузетничко образовање будућност Србије”, истакла је саветница министра Габријела Грујић.
Дуално образовање била је и тема састанка са председником општине Прибој и разлог посете Машинско електротехничкој школи.
Током састанака Лазар Рвовић, председник општине Прибој, рекао је да се размишља о идеји да се не стипендирају само најбољи ученици већ и они који би уписивали дефицитарна занимања.
Више на: РТС 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама