Младен Шарчевић: Радићу на побољшању квалитета образовања

8 августа, 2016

Кандидат за новог министара просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да ће радити на побољшању квалитета образовања и ефикасности тог процеса.
– Циљ је да се побољша квалитет образовања, а уз то мораће да се прати и ефикасност тог процеса – рекао је Шарчевић Тањугу.
Он је додао да је претходни министар са својим тимом “доста тога урадио солидно”, али да мисли да им је требала већа подршка јавности.
– Често се обраћам јавности да буду укључени у све процедуре, шта се мења, како се мења, који су алати. Обраћам се заинтересованим групама – ученицима, студентима, родитељима, професорима, тако да та прича добије ширу друштвену основу и покретачку снагу – нагласио је будући министар.
Како каже, за место министра просвете кандидаван је као нестраначка личност и подсећа да је у просвети више од 36 година, да је радио и водио многе државне школе, али основао и пет приватних школа у региону и Подгорици.
Шарчевић каже да ће током мандата водити рачуна шта су интереси просветних радника, јер се никаква реформа без њих не може остварити.
Радићемо на томе да се издвоје људи који квалитетније раде и уведу звања која су раније постојала, а која пријају људима који нешто добро раде”, најавио је будући министар просвете.
Шарчевић на место министра просвете долази са места генералног менаџера Образовног система “Руђер Бошковић”
Извор: Танју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Младен Шарчевић: Радићу на побољшању квалитета образовања"

  1. Sonja Aleksic каже:

    Meni bi prijala veca plata.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама