Mladen Šarčević: Radiću na poboljšanju kvaliteta obrazovanja

8 avgusta, 2016

Kandidat za novog ministara prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će raditi na poboljšanju kvaliteta obrazovanja i efikasnosti tog procesa.
– Cilj je da se poboljša kvalitet obrazovanja, a uz to moraće da se prati i efikasnost tog procesa – rekao je Šarčević Tanjugu.
On je dodao da je prethodni ministar sa svojim timom “dosta toga uradio solidno”, ali da misli da im je trebala veća podrška javnosti.
– Često se obraćam javnosti da budu uključeni u sve procedure, šta se menja, kako se menja, koji su alati. Obraćam se zainteresovanim grupama – učenicima, studentima, roditeljima, profesorima, tako da ta priča dobije širu društvenu osnovu i pokretačku snagu – naglasio je budući ministar.
Kako kaže, za mesto ministra prosvete kandidavan je kao nestranačka ličnost i podseća da je u prosveti više od 36 godina, da je radio i vodio mnoge državne škole, ali osnovao i pet privatnih škola u regionu i Podgorici.
Šarčević kaže da će tokom mandata voditi računa šta su interesi prosvetnih radnika, jer se nikakva reforma bez njih ne može ostvariti.
Radićemo na tome da se izdvoje ljudi koji kvalitetnije rade i uvedu zvanja koja su ranije postojala, a koja prijaju ljudima koji nešto dobro rade”, najavio je budući ministar prosvete.
Šarčević na mesto ministra prosvete dolazi sa mesta generalnog menadžera Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković”
Izvor: Tanju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Mladen Šarčević: Radiću na poboljšanju kvaliteta obrazovanja"

  1. Sonja Aleksic kaže:

    Meni bi prijala veca plata.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama