Млади српски физичари освојили пет медаља у Индонезији

22 јула, 2017

Само још једном у историји учешћа Србије на овом такмичењу је остварен овакав успех (Падова, Италија, 1999.). Са друге стране ово је пета златна медаља за Србију на до сада одржаним олимпијадама

Тим Србије из физике у Индонезији


 
На 48. Међународној олимпијади из физике, која је одржана у Џогџакарти у Индонезији екипа Србије коју је чинило пет гимназијалаца остварила је велики успех, освојивши једну златну и четири сребрне медаље, саопштио је данас вођа тима Божидар Николић са Физичког факултета Универзитета у Београду.
Златну медаљу освојио је Душан Ђорђевић из Математичке гимназије из Београда.
Сребрне медаље освојили су Марко Шушњар и Вук Радовић из Математичке гимназије из Београда, и Новак и Богдан Станојевић из гимназије “Светозар Марковић” из Ниша, наведено је саопштењу достављеном Тањугу.
Само још једном у историји учешћа Србије на овом такмичењу је остварен овакав успех (Падова, Италија, 1999.). Са друге стране ово је пета златна медаља за Србију на до сада одржаним олимпијадама, наводи се у саопштењу.
На светском такмичењу из физике наши ученици су до сада освојили пет златних, 23 сребрне и 55 бронзаних медаља.
Екипу Србије су водили Вељко Јанковић са Института за физику у Београду и др Божидар Николић са Физичког факултета Универзитета у Београду.
 
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама