Младим родитељима потребна је ПОДРШКА. Шта то значи?

Ако се вредност једне земље огледа у њеној деци, онда се може рећи да друштво које улаже у младе нараштаје и подстиче репродуктивно здравље има велике шансе за лепу будућност.

О опадајућој стопи наталитета много се говори последњих година (па и деценија). И то не само у Србији. Из различитих разлога, све мање породица се одлучује за више од једног или двоје деце. За неке је то лична одлука у коју, наравно, не треба залазити, али је много и оних који размишљају и вагају, те одлажу одлуку о још једном детету. А оно што им треба да би тас превагнуо на праву страну је – подршка!

Како она системска коју пружа држава и институције, тако и они појединачни примери компанија које желе да друштвеном одговорношћу покажу да им је стало.

Вредан рад утицајних људи и великих компанија показује да је ипак могуће направити промену у свету. Кампање које воде враћају веру у будућност младих нараштаја.

Било да је реч о унапређењу и приступачности дечје неге или развијању опција за флексибилније радно време родитеља, подстицајне мере утичу на добробит деце и њихових родитеља. И то је ПРВИ велики корак.

Један такав корак у смеру пружања подршке младим родитељима је и кампања „Да се нове наде роде“, коју у оквиру програма „Заједници заједно“ спроводи компанија НИС. Ова компанија је, од 2009. године, у подршку заједници у Србији уложила више од 4 милијарде динара.

За нове наде – подршка репродуктивном здрављу

Под слоганом „Да се нове наде роде“ компанија НИС је у току 2022. године подржала 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у Србији. Подршка је превасходно стигла путем програма „Заједници заједно“ који је покренут још 2009. године, са жељом да се да допринос развоју локалних заједница у којима компанија послује. Током година подржано је више од 1.000 пројеката, а један од фокуса била је подршка јавним здравственим установама.

Поред тога, подржани су и пројекти од значаја за културу, образовање и науку, спорт, социјалну заштиту и заштиту животне средине.

„Друштвено одговорно пословање један је од приоритета компаније НИС и зато смо у подршку заједници од 2009. године уложили више од 4,2 милијарде динара. Настојимо да подржимо заједницу по свим суштинским питањима, а ове године то чинимо у области репродуктивног здравља и повећања наталитета што су национални приоритети. Желимо да наша кампања уједно буде и позив другима да нам се придруже у овим напорима и допринесу заједничком циљу – да нам се нове наде роде“, рекли су из НИС-а.

Новогодишња акција – подела пакетића за бебе

Протекли месеци активног рада на кампањи “Да се нове наде роде” широм земље добијају своју „круну“ у виду поделе новогодишњих пакетића. Наиме, компанија НИС у празничном духу наставља да унапређује заједницу и доноси нове осмехе. Припремљени су поклони за 225 беба са производима домаћих произвођача, који ће бити уручени мамама у првим данима 2023. године.

Захваљујући активном и несебичном ангажовању волонтера из Клуба волонтера компаније НИС поклони за бебе и родитеље допремљени су на време у одабрана породилишта у Врању, Зајечару, Лесковцу, Крушевцу, Бору, Ћуприји, Параћину, Књажевцу, Сремској Митровици, Ужицу, Пироту, Лозници, Шапцу, Вршцу и Ваљеву. Ови поклони су пажљиво осмишљени тако да садрже производе домаћих произвођача који су неопходни за прве дане бебе и маме у дому. Поред тога, волонтери НИС-а донирали су пелене за једнократну употребу како би додатно обогатили поклоне за новопечене родитеље и бебе.

С намером да подржи младе родитеље и помогне да се што више породица одлучи за повећање потомства, из компаније НИС поручују да настављају да континуирано улажу у заједницу, а посебно у оне најмлађе и најосетљивије групе у оквиру свог друштвено одговорног пословања.

Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.