Mobilni telefoni zabranjeni i NASTAVNICIMA i DECI – nesvakidašnja odluka osnovne škole u Gornjem Milanovcu

31 avgusta, 2023

Osnovna škola „Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu napravila je krupnu promenu. Naime, od 1. septembra u ovoj školu će upotreba mobilnih telefona i sličnih ekrana u toku nastavnog dana biti zabranjena i učenicima i nastavnicima. I u školskom dvorištu i u prostorijama škole.

Nastavnom osoblju se dozvoljava upotreba mobilnog telefona na času SAMO radi upisivanja časa u es Dnevnik, sumativno ili formativno ocenjivanje, kao i evidentiranje određenih beležaka o učeniku i u druge namene se ne sme koristiti.

Predlog da se uvede ovakvo pravilo došao je od direktorke škole Ivane Tolić, a Školski odbor je prihvatio jednoglasno. Podršku su pružili i roditelji đaka ove škole.

Ukoliko učenik prvi put prekrši tu zabranu mobilni telefon će mu se oduzeti i predati pedagoško-psihološkoj službi ili direktorki škole, a odeljenjski starešina će pokrenuti postupak pojačanog vaspitnog rada prema učeniku i pozvati roditelje da preuzme telefon.

Nakon drugog prekršaja, pored oduzimanja telefona, učeniku sledi i ukor odeljenjskog starešine i smanjenje ocene iz vladanja.

Nenastavnom osoblju se upotreba mobilnog telefona, smart satova i drugih sličnih uređaja dozvoljava samo u prostoriji namenjenoj za njihov odmor, odnosno kada ih ne gledaju učenici.

Više detalja i celo obrazloženje ove odluke pogledajte na sajtu škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Mobilni telefoni zabranjeni i NASTAVNICIMA i DECI – nesvakidašnja odluka osnovne škole u Gornjem Milanovcu

  1. Mladen Lazić kaže:

    Pametno!

  2. jovica Jovanovic kaže:

    Nikako ne dozvoliti deci da nose mobilni u skolu

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama