Model nastave menja se i u Vojvodini

20 januara, 2022

Kao što je poznato, drugo polugodište za srednjoškolce u Vojvodini počelo je u drugoj nedelji januara. Nedelju dana kasnije, 17. januara u klupe su seli i osnovci u Pokrajini i ove nedelje radili normalno, po prvom modelu.

Foto: Canva

Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas odluku da će drugo polugodište za ostatak Srbije početi kao što je i planirano, u ponedeljak 24. januara, te da produžetka raspusta neće biti.

On je rekao da je odlučeno da mlađi osnovci, od 1. do 4. razreda, nastavu pohađaju neposredno svakog dana, dok će stariji osnovci i srednjoškolci ići u školu po kombinovanom modelu – podeljeni u grupo do 16 učenika, smenjivaće se dan za danom.

Ono što u saopštenju nije eksplicitno naglašeno je da li se taj model primenjuje i na Vojvodinu, pa smo zamolili Ministarstvo da nam to razjasni.

– Današnja odluka važi za teritoriju cele Srbije, uključujući i AP Vojvodina, te će tako srednjoškolci ići kombinovano, mlađi osnovci će ostati u klupama, a đaci od 5. do 8. razreda koji su ove nedelje radili neposredno, od ponedeljka će nastavu pohađati po drugom modelu, kombinovano. – rečeno nam je u Ministarstvu prosvete.

Podsećamo, od ponedeljka važi i pet protivepidemijskih mera koje će škole morati da poštuju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama