Mozgalice koje će razvijati matematičko razmišljanje kod dece

april 23, 2015

mozgalice
Zaposlite decu uz ove zabavne mozgalice koje će im pomoći da razmišljaju logično
Već s četiri godine dietetu možete zadavati lakše zadatke koji će ih potaknuti da logički razmišljaju. Donosimo nekoliko jednostavnih ali korisnik načina na koje možete djecu od četiri do šest godina potaknuti na razmišljanje kroz igru.
U svim zadacima budite uz dijete i savjetujte ga, npr. kod slaganja perlica ponavljajte: crvena, plava, žuta, crvena, plava, žuta, crvena, plava, žuta… Ovi uzorci su dobri za izgradnju matematičkog mišljenja.
Uzorak Zmije
Napravite uzorak zmije s perlicama, a pri tom koristite vruće ljepilo kako bi zmiju završili. Osim što će dijete razvijati mozak kroz logičko zaključivanje, ispraksirat će se i u finoj motoriki. OVo možete pokušati i s djecom mlađom od četiri godine no budite oprezni da perlice ne stavljaju u usta.
logika
Lego mozgalica
Već jedan paketić lego kockica bit će dovoljan za ovu igru. Djeci zadajte jednostavan zadatak da slažu prvo žutu, plavu, zelenu crvenu ili slično.
logika
Ukusna slagalica
Na hrpe istresite različite oblike, to mogu biti bomboni, gumbi, zrnca graška, grožđice, kuglice…što god imate pri ruci. Detetu dajte zadatak da slaže niz od svih tih sastojaka prateći početni.
logika
Crtajte razne oblike
Uzmite trokut ili ravnalo te na praznom papiru uzduž napravite točkice na svaka dva centimetra. Tako ispunite cijeli papir, no slobodno napravite veći razmak među redovima. Potom svaki red započnite drugim stilom. Papir možete fotokopirati kako ne bi trebali stalno crtati novi. Zadatak detetu bit će da ponavlja ono što vi započeli prateći točkice, odnosno jedna točkica mora biti početak, sledeća kraj i tako sve do kraja. Na taj način jačati će svoj mozak, učit će pisati i crtati te razvijati i finu motoriku.
logika
Sviramo po notama
Za ovu mozgalicu potreban je ksilofon, a kako su na njemu svi tonovi označeni posebnom bojom dajte detetu u zadatak da odsvira note koje ćete mu zadati. Naime, svaku notu nacrtaje na papiru u onoj boji u kojoj je tipka, a dijete mora odsvirati upravo tim redosljedom. Nakon što odsvira jednom, neka sve ponovi još brže i brže. Svaki pogrešan ton jasno će odskakati.
logika
Izvor: djecjaposla.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama