На данашњој седници Владе Србије усвојена ОДЛУКА О ШКОЛАМА

26 новембра, 2020

Влада Србије донела је данас нове мере у борби против корона вируса, а једна од њих везана је за рад основних и средњих школа.

Наиме, на данашњој седници потврђен је предлог Кризног штаба за борбу против ковида-19 да ученици свих средњих школа, као и старији основци, од петог до осмог разреда, од понедељка 30. новембра пређу на онлајн наставу.

“У периоду од 30. новембра до почетка зимског распуста, 21. децембра, настава ће се за ученике од петог до осмог разреда основних школа и за ученике средњих школа, изводити на даљину. Зимски распуст почиње 21. децембра 2020. године, а завршава се 15. јануара 2021. године и важиће за све ученике основних и средњих школа на територији Републике Србије”, стоји у одлуци.

Влада Србије донела је и одлуку да се продужи мера скраћења радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, а продавницама и другим малопродајним трговинским објектима до 21 час – до 15. децембра 2020. године. Све претходно усвојене мере остају на снази.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама