На Кризном штабу о могућности продужетка јесењег распуста?

12 новембра, 2020

Од данас, основци и средњошколци у Србији су на јесењем распусту. Првобитни школски календар предвиђао је да на распусту буду само основци у целој Србији осим Војводине, али је, због епидемије коронавирус променио календар.

Епидемиолог др Предраг Кон изјавио је да је, упркос томе што Србија “није далеко од катастрофалне епидемиолошке ситуације у којој људи неће више имати где да се лече”, не постоји “теоријска шанса” да поново буде проглашено ванредно стање.

“Ситуација у школама је под контролом иако је све више заражених у средњим и основним школама” , истакао је Кон најавивши да Кризни штаб размишља да зимски распуст у Војводини и централној Србији буде у исто време.

Управо због погоршане епидемиолошке ситуације данас у 11 сати заседа Кризни штаб, а разговараће се о новим мерама. Помиње се могућност увођења обавезе ношења маски увек и свуда, забрана рада базена и велнес центара (ова забрана већ постоји у појединим градовима), као и скраћење рада кафића и ресторана до 20 или 21 час.

Што се тиче распуста, епидемиолог др Предраг Кон најавио је и да ће се на седници Кризног штаба говорити о томе да зимски распуст буде у исто време за ученике у Војводини и централној Србији. Ако се ова најава оствари, деца у целој Србији би на распусту била три недеље, а у школу би се вратили 18. јануара 2021. године.

Једна од тема на Кризном штабу, како преносе београдски медији, биће и евентуални продужетак јесењег школског распуста, који је у току, како би се пресекло значајно ширење корона вируса по образовним установама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама