Na Kriznom štabu o mogućnosti produžetka jesenjeg raspusta?

12 novembra, 2020

Od danas, osnovci i srednjoškolci u Srbiji su na jesenjem raspustu. Prvobitni školski kalendar predviđao je da na raspustu budu samo osnovci u celoj Srbiji osim Vojvodine, ali je, zbog epidemije koronavirus promenio kalendar.

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da je, uprkos tome što Srbija “nije daleko od katastrofalne epidemiološke situacije u kojoj ljudi neće više imati gde da se leče”, ne postoji “teorijska šansa” da ponovo bude proglašeno vanredno stanje.

“Situacija u školama je pod kontrolom iako je sve više zaraženih u srednjim i osnovnim školama” , istakao je Kon najavivši da Krizni štab razmišlja da zimski raspust u Vojvodini i centralnoj Srbiji bude u isto vreme.

Upravo zbog pogoršane epidemiološke situacije danas u 11 sati zaseda Krizni štab, a razgovaraće se o novim merama. Pominje se mogućnost uvođenja obaveze nošenja maski uvek i svuda, zabrana rada bazena i velnes centara (ova zabrana već postoji u pojedinim gradovima), kao i skraćenje rada kafića i restorana do 20 ili 21 čas.

Što se tiče raspusta, epidemiolog dr Predrag Kon najavio je i da će se na sednici Kriznog štaba govoriti o tome da zimski raspust bude u isto vreme za učenike u Vojvodini i centralnoj Srbiji. Ako se ova najava ostvari, deca u celoj Srbiji bi na raspustu bila tri nedelje, a u školu bi se vratili 18. januara 2021. godine.

Jedna od tema na Kriznom štabu, kako prenose beogradski mediji, biće i eventualni produžetak jesenjeg školskog raspusta, koji je u toku, kako bi se preseklo značajno širenje korona virusa po obrazovnim ustanovama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama