“На матуру без аутомобила” – кампања актуелна и ове године

11 маја, 2022

Агенција за безбедност саобраћаја традиционално сваке године реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила“. Кампања се реализује на територији Републике Србије у периоду завршетка школске године за матуранте средњих школа, односно у периоду пре одржавања матурских прослава. Основни циљ кампање је указивање матурантима да на матуру не треба ићи колима, односно возити, већ због очекиване конзумације алкохола, користити услуге такси превозника или помоћ родитеља и пријатеља.

Foto: PV novine

Кампању прати реализација трибина на којима се матурантима указује на важност поштовања правила у саобраћају, износе чињенице зашто је важно да буду баш те вечери безбедни учесници у саобраћају, као и колико је битно да се њихов провод заврши срећним и незаборавним. Поред представника Агенције за безбедност саобраћаја, матурантима ће се обратити представници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције и особе које су, својом непажњом или непажњом других учесника у саобраћају, данас жртве саобраћајних незгода.

У зависности од техничких могућности, у неким од локалних самоуправа планирано је организовање симулатора чеоног удара и превртања, чији је циљ да се матурантима приближи важност правилне употребе сигурносног појаса. Локалним самоуправама упућен је позив да обезбеде простор и медијску покривеност за реализацију активности.

Учешће у кампањи, узело је више 30 локалних самоуправа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама