На сајтовима установа и вртића објављене прелиминарне листе деце уписане у установе у Београду

6 јуна, 2022

Београдски вртићи објавили су данас прелиминарне листе уписане деце на овогодишњем конкурсу на коме је понуђено око 14.000 слободних места, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Гак је рекао да су листе истакнуте на сајтовима установа и вртићима, што значи да почиње рок за предавање жалби родитеља до 15. јуна, а након тога објављујемо и коначне листе.

Он је рекао да се у просеку одобри око 40 одсто жалби, будући да се најчешће ради о специфичним случајевима где се накнадно мора документовати приоритет. На конкурс за место у београдским вртићима стигло је 17.806 валидних захтева, што је пад броја пријава у односу на раније године.

“Ово је за нас јако добра позиција, број захтева је мањи него прошле године, а број слободних места већи. Град Београд ће ове године, уз помоћ приватних вртића, коначно укинути листу чекања и то је најважнији резултат у овом сектору”, истакао је Гак и подсетио да је покренут пројекат изградње 25 државних вртића, те да су од прошлог конкурса отворена три нова вртића.

Додао је да ће се током лета свуда где је то могуће одобравати проширење капацитета и до 20 одсто, тако да родитељи који данас нису на листи не треба да брину јер ће у вртићима бити довољно места за њихову децу. Такође, истакао је да се Београд брзо шири због чега су потребе за вртићима веће, али да се успело и у том изазову.

“Циљ нам је било подизање обухвата деце и у томе смо успели, тако да данас у вртиће иде око 75 одсто деце, што је велики раст у односу на некадашњих 45 процената”, закључио је Гак.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама