Надлежни кажу да у Србији нема киндер-јаја из спорне серије. Бомбоне смо, ипак, пронашли

Јуче се домаћим медијима проширила вест о томе да је неколико десетина случајева заразе салмонелом регистровано широм Европе, те да се они повезују са конзумирањем производа компаније Фереро – Киндер јаја и чоколадне бомбоне (Kinder schoko-bons)

И родитељи у Србији одмах су се запитали да ли се производи заражени салмонелом налазе у рафовима домаћих продавница.

Како је Интернет порталу РТС-а потврђено из Министарства пољопривреде, у претходном периоду у Републику Србију није било увоза спорне серије јаја Kinder Surprise која су се нашла на тржишту Велике Британије, произвођача чоколаде “Фереро” произведених у фабрици у Белгији, а која се доводе у везу са потенцијалном појавом салмонеле широм Велике Британије.

“Гранична фитосанитарна инспекција Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде врши редовне контроле производа биљног и мешовитог порекла и у наредном периоду ће се појачати контрола спорних ‘Фереро’ производа који долазе из фабрике у Белгији”, наводе из Министарства.

Међутим, у одговору Министарства нема помена чоколадних бомбона које су такође спорне. Игром случаја, добили смо од једне од наших сарадница ову фотографију, где се јасно види да су у Србију увезене чоколадне бомбоне произведене у Белгији, управо у периоду који се наводи као споран (производи којима рок истиче између јула и октобра).

Рок употребе ових бомбона је до септембра ове године, па предлажемо да приликом куповине слаткиша ове компаније ипак будете опрезни.