Награда за особље вртића које је помагало у борби са епидемијом – по 30.000 динара

26 маја, 2020

У борби са епидемијом вируса ЦОВИД-19 особље вртића, медицинске сестре, спремачице и возачи, били су испомоћ у ковид болницама, због чега ће их Град Београд наградити са по 30.000 динара, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је рекао да се у току ванредног стања више од 250 запослених који раде у систему предшколског образовања добровољно јавило да буде испомоћ у здравственим установама које су се бориле против вируса.

“У свим нашим вртићима имамо медицинске сестре које су ту због беба и спремачице које вредно раде како би вртићи били уредни, али и возаче. Сви они су се добровољно јавили и провели више од два месеца у ковид болницама. Када се завршило ванредно стање, добили су по 15 дана одмора. Сви су тестирани и нико од њих није био позитиван на ЦОВИД-19, стога су се и вратили у вртиће да раде”, истакао је Весић за Танјуг.

Од њих 250 који су помагали, 183 је запослено у градској управи, како каже, а остали су на друге начине ангажовани.

“За тих 183 особе који су радили у ковид болницама, донели смо одлуку да их наградимо, па ће тако свако од њих добити захвалницу Града Београда и по 30.000 динара. То је знак захвалности што се несебично жртвовали и што нису остали код куће, иако су могли јер су уредно примали плату”, казао је Весић.

Извор: Танјуг, Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама