Nagradni konkurs za nastavnike „Čas za ugled 6“ otvoren do 1. jula

19 juna, 2020

Prethodni period bio je izazovan za većinu nastavnika u Srbiji. Organizovanje nastave na daljinu okupiralo je vremenske i kreativne potencijale zaposlenih u obrazovanju – trebalo je ispuniti programske zahteve koristeći tehnološka pomagala, bez žive reči i kontakta u učionici. Zbog razumevanja da je to bio zahtevan proces, Izdavačka kuća Eduka je odlučila da produži rok za nagradni konkurs „Čas za ugled 6“ do 1. jula 2020.

Izdavačka kuća „Eduka” iz Beograda šestu godinu zaredom raspisuje nagradni konkurs „Čas za ugled” 6, namenjen nastavnicima, za najbolje pripreme uglednih časova u osnovnoj i srednjoj školi i to za:

1. čas integrativne nastave;
2. čas elektronski podržane nastave;
3. čas projektne nastave.

Svaki nastavnik može da pošalje od jedne do tri pripreme. Konkurs podrazumeva dodeljivanje nagrade za prvo, drugo i treće mesto. Najuspelije pripreme biće objavljene zajedno sa nagrađenim pripremama.

Propozicije konkursa

1. Priprema (koja nije prethodno publikovana) treba da odgovara Nastavnom programu za određeni predmet i razred, da bude funkcionalna, primenljiva u nastavnoj praksi i da odražava kreativan pristup – uz poštovanje odgovarajućih standarda. Prednost imaju radovi inovativnog karaktera, u kojima se demonstrira aktivno i kreativno učenje, a u okviru partnerskog, grupnog i timskog rada.

2. Obavezno treba navesti literaturu, a pripreme po mogućnosti zasnovati na sadržajima Edukinih udžbenika.

3. Uz pripremu je poželjno poslati i odgovarajuće elektronske priloge i dodatke (u formi koja autorima najviše odgovara), iz domena IKT.

4. Tekst pripreme treba da bude do pet strana formata: a) standardni: A4; margine 2,5 cm; b) font: Times New Roman; v) veličina slova: 12 pt; g) razmak između redova: 1,5. Konkurs je otvoren do 15. juna 2020. godine.Rezultati konkursa biće objavljeni oko 30.septembra 2020. godine. Promocija izdanja i dodela nagrada održaće se na Školski dan, u vreme Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, poslednje nedelje oktobra.

Način slanja

Elektronsku verziju rukopisa u Word formatu poslati na imejl: caszaugledrazredna@eduka.rs i caszaugledpredmetna@eduka.rs ili na adresu: Zmaja od Noćaja broj 10, 11 000 Beograd, sa naznakom ZA KONKURS ČAS ZA UGLED.

Uz navedene propozicije, na sajtu Eduke naznačena je i sledeća napomena od koristi za sve učesnike konkursa:

„Molimo vas da u mejlu, u naslovu, napišete svoje ime i prezime, naslov nastavne jedinice i razred, a u poruci obavezno dostavite svoj broj telefona, kao i ime i adresu škole u kojoj radite. Slobodno nam se možete obratiti za sve dodatne informacije – preko imejla ili na telefone: 011/2629 903, 011/3286 443 i 011/3287 277. Pratite nas na sajtu i na Fejsbuku.

Želimo vam mnogo uspeha u radu, i na našem konkursu!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama