Најбољи наставници радиће на сажимању наставних планова

22 октобра, 2016

sarce
Министар просвете Младен Шарчевић најавио је данас да ће око 200 најбољих наставника из школа у Србији радити на сажимању наставних планова и програма, како би се смањио обим градива у школама.
Он је нагласио да ће се бирати људе различитих профила, те да ће они имати двоструку улогу – једна је да буду у тимовима за екстерну евалуацију, а самим тим ће бити и предметне евалуације.
– То ће резултирати квалитетнијим плановима и програмима, мањим оптерећењем ученика, квалитетнијој обуци наставника – рекао је Ссарчевић новинарима у Београду.
 
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Најбољи наставници радиће на сажимању наставних планова

 1. 123 каже:

  Kako ce da zna koji su najbolji nastavnici? Da li su najbolji oni koji se eksponiraju, a manje rade?

 2. Marija каже:

  Ja to već godinama radim! Toliko ima nebitnih činjenica. Kada bih se strogo držala plana izgubila bih vreme za ono što je zaista neophodno u obrazovanju. Pozdravljam ideju ministra!

 3. Невена каже:

  Како ће бирати наставнике? Да ли их предлаже директор, па ко му се свиђа или може и наставник да достави радну биографију или ће бити неки други начин избора?

 4. Неко битан каже:

  E баш добро. Како ће се сажимати планови у “неподељеним школама” када се зна какве су то специфичне наставне ситуације?Познат је термин”хоризонтална интеграција” али шта то вреди када мој директор има позицију,има статус ,а знање ,искуство и пракса ,односно”практичан,наставни професионализам није му ни потребан.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама