Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

17 septembra, 2021

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života.

Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje i danas mališani rado slušaju.

U jednom od svojih poslednjih intervjua rekao je:

„Deci su govorili – ugasi televizor i sedi uči. Sad im govore – upali televizor i sedi uči.“ Situacija je vrlo teška u ovom trenutku. Deca su, na našu žalost, dolazila kući i uključivala svoje telefone, internet, fejsbuk i nisu imala društveni život. On se toliko izgubio, da je to zabrinjavajuće. Sad tek nisu u situaciji da imaju normalan život i mislim da roditelji moraju da se, na neki način, potrude da deci ovaj period ne padne toliko teško. Onda su se osećali slobodnim, a sad ih i za školski program vezuje televizija.”

Komponovao je stihove naših najistaknutijih dečjih pesnika uz koje su odrastale generacije. Između ostalih to su pesme: „Deca su ukras sveta“„Išli smo u Afriku“„Rekao sam brezi i topoli“„Telefonijada“„Povrćijada“„Kolo“„Razbole se lisica“, itd.

Za ciklus pesama „Još nam samo ale fale“  Ljubivoja Ršumovića takođe je uradio kompozicije. Autor je i voditelj serije „Muzički tobogan“ koja je emitovana osamnaest godina i jedna je od najgledanijih našem televizijskom programu, do danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama