Narodno pozorište pripremilo virtuelne predstave za decu

23 marta, 2020

Pozorište lutaka „Pinokio” tokom vanrednog stanja prenosiće predstave putem interneta, a Teatar „Vuk” će organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki onlajn, saopštila je Uprava grada Beograda.

Najmlađi školarci (niži razredi osnovne škole) imaće priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama pozorišta „Pinokio” kao što su „Tri praseta”, „Pepeljuga” i „Lepotica i zver”.

Stariji školarci mogu takođe mogu da nađu online predstave na Jutjub kanalima Narodnog pozorišta, Ateljea 212…

Onlajn knjige

Mnogi izdavači su odlučili da otvore svoje online biblioteke, pa tako vaša deca mogu da čitaju knjige na računaru. Lektiru ili sve one knjige koje nisu stigli da pročitaju za vreme škole, sada mogu da iskoriste i uplove u magičan svet.Knjige se mogu čitati i na tabletu

Nagrađivana književnica za decu Jasminka Petrović pokrenula na svom jutjub kanalu program „Čitanjac, igranjac…”, u okviru kojeg čita delove svojih knjiga i daje deci zadatak. Prva je „Kaži teti Dobar dan”, odnosno priča “Kroz trnje do zvezda”. Priču čita autorka, a zadatak osmišljava Bojana Lukić, vizuelna umetnica. Prvi zadatak za decu je da istraže kako su se igrali njihovi roditelji i koje su im bile omiljene igračke. Na Fejsbuk strani Jasminke Petrović deca mogu da objave šta su otkrila, uz odgovarajuće fotografije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama